Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο φόρο πλήρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος
 
 
 
                    
Πόσο φόρο πλήρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος
 
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εξεδόδη δελτίου τύπου, το οποίο αφορά τα φορολογικά βάρη της Εκκλησίας της Ελλάδας. Το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, το οποίο παρέχει όλες τις αναγκαίες διευκρινήσεις και απαντήσεις προς τους Έλληνες πιστούς και πολίτες, έχει ως εξής, 
Δελτίον Τύπου Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 158ης Συνοδικής Περιόδου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τα πορίσματα της 10ης Γενικής Συνελεύσεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία συνήλθε στο Busan της Κορέας κατά τον Νοέμβριο 2013 και αποφάσισε να παραπέμψει αυτά στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για περαιτέρω επεξεργασία.
Εν συνεχεία ασχολήθηκε με την τροποποίηση του Κανονισμού 210/2010 της Ιεράς Συνόδου «Περί της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου» και αποφάσισε να τον παραπέμψει στην Νομική Υπηρεσία Της για περαιτέρω νομικό έλεγχο.
Μετά την ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και τον Διευθυντή αυτής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2013.
Τα πραγματικά έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού, κατά το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 7.431.751,15 € και επ’ αὐτῶν η Εκκλησία κατέβαλε φόρο το ποσόν του 1.653.328,45 €.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου