Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


" ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ..."
 
 


      Μ΄αυτή τη γνωστή, σε όλους,  φράση υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητος Κέρκυρας , κος Νικήτας Καραλής, τον εφημέριό μας π. Γεώργιο, προκειμένου να του παραδώσει τον φάκελο που περιείχε την πλήρη φωτογραμμετρική αποτύπωση του ιστορικού κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού αγίου Βαρβάρου Ποταμού. Πρόκειται για μία δύσκολη τεχνικά διαδικασία, λόγω της μορφής και του ύψους (40 μέτρα) του μνημείου, που ξεκίνησε την 31η Μαρτίου 2014. Την αποτύπωση ανέλαβε και υλοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερείας Ιονίων Νήσων.
     Το επόμενο βήμα είναι να υλοποιηθεί η υπόσχεση που είχε δώσει στον πρ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, συντάσοντας ολοκληρωμένη μελέτη για την στατική ενίσχυση του κωδωνοστασίου και εν συνεχεία την ένταξή του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
 
 
     Το κωδωνοστάσιο, όπως έχουμε και άλλοτε τονίσει αποτελεί κτίσμα του 1605, θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό μνημείο μεγάλης αξίας, το σήμα κατατεθέν του προαστίου Ποταμού και των γύρω περιοχών,  που δυστυχώς μέρα με την ημέρα φθείρεται ,γεγονός που το καθιστά σημαντικά επικίνδυνο καθώς βρίσκεται σε απόσταση 2 -3 μέτρων από τις πλησιέστερες κατοικίες. 
     Προσευχόμεθα και ελπίζουμε οτι όντως το "... το νερό μπήκε στο αυλάκι ..." και οτι μέχρι  το τέλος του επόμενου έτους το μνημείο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως, επιτρέποντας την είσοδο σε όλους όσους επιθυμούν να θαυμάσουν την καταπληκτική και μοναδική θέα που προσφέρει το ύψος των 40 μέτρων.
      Θερμές ευχαριστίες ανήκουν σε όλους εκείνους που φανερά ή κρυφά και κυρίως ανιδιοτελώς βοηθούν και ενισχύουν τις προσπάθειές μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου