Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΜHARDEH ΣΥΡΙΑΣ:TO TEΛΑΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ
    



10698506_516095655193556_6401169152491554468_n
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η ελληνορθόδοξη πόλη Mhardeh που σήμερα κατοικείται από  περίπου 20 000 ελληνορθόδοξους συνεχίζει να υφίσταται τα πλήγματα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι κάτοικοι έχουν ενταχθεί στις μονάδες εθελοντών της εθνικής αυτοάμυνας και έχουν ορκισθεί να παραμείνουν στον τόπο τους αντιμετωπίζοντας τους τρομοκράτες ισλαμιστές που εποφθαλμιούν στον έλεγχο της πόλης με ρίψη ρουκετών και επιθέσεις αυτοκτονίας.

JB JBLJBLBL

Στις 24 Σεπτεμβρίου , σκοτώθηκε από θραύσμα όλμου που εκτόξευσαν οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, από γειτονική στρατιωτική βάση, ο ανήλικος Χαμπίμπ Νταχέρ. Ήταν ένα ιδιαίτερα χαρισματικό αγόρι . Στο πρόσφατο Μουντιάλ μάλιστα υποστήριζε την ομάδα της Βραζιλίας. Ο Χαμπίμπ Νταχέρ ήταν το καμάρι της πόλης και για τις μουσικές του επιδόσεις. Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και αγαπούσε ιδιαίτερα την παραδοσιακή μουσική την οποία ερμήνευε με μοναδικό τρόπο σε σύγχρονο συνθεσάιζερ. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψαν όλοι οι αγαπημένοι φίλοι και συμμαθητές του ενώ το φέρετρό του κάλυψε η συριακή σημαία.

JB JKBKJBKJBKBK
BLJB LJBL

Στις 19/09/14 είχε σκοτωθεί στο καθήκον της φύλαξης των σημείων ελέγχου της πόλης, ο ελληνορθόδοξος Zareef Μιχαήλ.  Ήταν από τους πρώτους που είχαν ενταχθεί στις εθελοντικές δυνάμεις της εθνικής αυτοάμυνας ώστε να μην γίνει παρείσφρυση των ισλαμιστών . Κηδεύτηκε συνοδεία τιμητικών αγημάτων όπως αρμόζει σε εθνικό ήρωα..

vvvjvjvjvvkvkjvkjvkjvkvk

Bx8pEhJIMAAFzCt

BBBABB

NBKLBKBL

Πηγή: dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου