Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οἱ Τοῦρκοι σημαδεύουν τά σπίτια τῶν Ἑλλήνων στήν Κωνσταντινούπολιν;  
       
 
 
 
                         Τι ετοιμάζουν οι τούρκοι και «σημαδεύον με κόκκινους σταυρούς» τα σπίτια των Ελλήνων της Πόλεως;Έρχεται νέο πογκρόμ στην Πόλη;Μία αττό τις ττιο εφιαλτικές ημέρες για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως «ζωντανεύει» σήμερα, με την επέτειο των πενήντα εννέα χρόνων οπό το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Ήταν τότε που τούρκοι εθνικιστές κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και βεβήλωσαν τα σπίτια, τους ναούς, τα σχολεία των Ελλήνων της Πόλεως.
Και άφησαν πίσω τους καμένα όνειρα, κατεστραμμένες ελπίδες και 100.000 Έλληνες χριστιανούς να ρωτούν «γιατί τόσο μίσος»;Σήμερα, στην Τουρκία υπάρχουν 11.900 δεσμευμένα ελληνικά ακίνητα, ενώ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκκρεμούν υποθέσεις Ελλήνων αξίας 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και υπάρχουν ακόμα 3.000 Έλληνες Έλληνες στην Πόλη, που φοβούνται ότι θα γίνουν μάρτυρες ενός νέου πογκρόμ, αφού συχνά τα σπίτια τους σημαδεύονται με έναν σταυρό, με κόκκινη μπογιά. Οι Γκρίζοι Λύκοι παραμονεύουν, με την ανοχή (και στήριξη;)του εθνπκιστή ισλαμιστή Προέδρου Ερντογάν…Τον δρόμο για την «επιστροφή» των Ελλήνων που εκδιώχθηκαν από την Πόλη κατά την διάρκεια του πογκρόμ, τον Σεπτέμβρη του 1955, ανοίγει η υπόθεση της αμύθητης περιουσίας της Πολυξένης Πιστικά.
 
 
Η εξέλιξη της υποθέσεως των αδελφών Φωκά θα αποτελέσει την «βάση» για την απαρχή καταβολής των αποζημιώσεων για τα 11.900 ελληνικά ακίνητα της Πόλεως, που η αξία τους προσεγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμά και η τουρκική εφημερίδα Radical.Η Τουρκία, με νόμο που ψήφισε το 1987 απαγόρευσε στους Έλληνες να διατηρούν περιουσία στην Κωνσταντινούπολη, επειδή είναι συνοριακή περιοχή!! Η άρνηση της Τουρκίας να αποδώσει στα αδέρφια της Πιστικά τα ακίνητα που τους κληροδότησε, με το σκεπτικό ότι είναι… Έλληνες, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο να αρχίσα έρευνα για την υπόθεση.Σύντομα, αναμένεται η δημοσιοποίηση εκθέσεως -φωτιά- για το θέμα, που θα κάνει την Τουρκία να το… ξανασκεφτεί.
 
 
Το πογκρόμ Την «σπίθα» της άγριας επιθέσεως εναντίον των μειονοτήτων της Κωνσταντινουπόλεως άναψε η βόμβα που εξερράγη τα μεσάνυχτα της 5ης Σεπτεμβρίου στο Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη (που φιλοξενείται ακόμα και σήμερα στο «σπίτι» του Κεμάλ Ατατούρκ). Μία βόμβα που όπως δήλωσε το 1961, κατά την διάρκαα της δίκη του για εσχάτη προδοσία, ο τούρκος πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές, την είχαν προσχεδιάσα ο ίδιος και τα στελέχη του Κεμαλικού Κόμματος που είχε την εξουσία, με έναν μόνο σκοπό: Την εξόντωση όλων των μη μουσουλμανικών εθνοτικών ομάδων που κατοικούσαν στην Τουρκία, την διάλυση του «εσωτερικού εχθρού» που δεν ήταν άλλος οπό τους Έλληνες χριστιανούς.Η είδηση της εκρήξεως έγινε την επόμενη ημέρα πρωτοσέλιδο σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες. Το παρακράτος της Τουρκίας είχε φρόντισει και είχε αλλοιώσει τις φωτογραφίες έτσι ώστε το προξενείο, που δεν είχε υποστεί κάποια ζημιά, να φαίνεται κατεστραμμένο. Το σύνθημα είχε δοθεί, η νύκτα του τρόμου και του πανικού που θα ακολουθούσε για τους Έλληνες μόλις είχε αρχίσει.
 
 
Υπό την φαινομενική καθοδήγηση της οργανώσεως «Η Κύπρος είναι τουρκική» και την πραγματική καθοδήγηση του τουρκικού κράτους, τουλάχιστον 100.000 εξαγριωμένοι τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πόλεως και λεηλάτησαν καταστήματα, κατέστρεψαν ναούς, οικίες και νεκροταφεία, βίασαν γυναίκες, κακοποίησαν ιερείς και σκότωσαν 16 ανθρώπους.Εκείνη την νύκτα οι Έλληνες της Πόλεως έζησαν μία δεύτερη Άλωση. Μη μπορώντας να προστατεύσουν ούτε τις οικογένειές τους αλλά ούτε και τις περιουσίες τους, έμειναν να κοιτούν την ζωή τους να γίνεται «στάχτη» μέσα σε λίγα λεπτά.Σχόλιο ιστολογίου: Σήμερα, ενώ υφίσταται πολυεττίπεδη επίθεση της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, η «Ελληνοτουρκική φιλία» και η συνεχής υποχωρητικότητα των «κυβερνώντων» την Ελλάδα, οδηγεί σε πολύ χειρότερα από το πογκρόμ της Πόλεως…

πηγη - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/09/blog-post_928.html#sthash.zdVrXhBI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου