Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα: Έκτακτο συμβούλιο του ΟΗΕ την Πέμπτη!



ebola
 
Περισσότερους από 2.400 ανθρώπινες ζωές έχει αφαιρέσει ο ιός Έμπολα.
Σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα ταξίδεψε στην Ατλάντα, όπου και θα παρουσιάσει νέα μέτρα αντιμετώπισης του Έμπολα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ίδιος, θα ανακοινώσει μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού, μιας και πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Παράλληλα, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ προγραμμάτισε έκτακτη συνέλευση για την Πέμπτη, ώστε να καταφέρουν σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον να νικήσουν τον θανατηφόρο Έμπολα.
Το pentapostagma.gr σας ενημερώνει σχετικά με τον ιό Έμπολα…
Τι είναι η ασθένεια Έμπολα;
Η Έμπολα είναι μια σπάνια, σοβαρή ασθένεια, συχνά θανατηφόρα, η οποία προκαλείται από τον ιό Έμπολα.
Μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής με αίμα ή άλλα σωματικά υγρά (π.χ. σάλιο, ούρα, εμετός) από μολυσμένα άτομα, νεκρά ή ζωντανά. Στους τρόπους μετάδοσης περιλαμβάνεται και η χωρίς προφυλάξεις σεξουαλική επαφή με ασθενείς έως και τρεις μήνες μετά την ανάρρωσή τους. Η ασθένεια μεταδίδεται επίσης με την άμεση επαφή με αίμα και άλλα σωματικά υγρά από μολυσμένα άγρια ζώα, νεκρά ή ζωντανά, όπως πίθηκοι, αντιλόπες και νυχτερίδες.
Ύστερα από δύο ημέρες και έως 21 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό, η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί ξαφνικά με πυρετό, μυϊκούς πόνους, αίσθηση αδυναμίας, πονοκέφαλο και κυνάγχη. Το επόμενο στάδιο της ασθένειας χαρακτηρίζεται από εμετό, διάρροια, εξανθήματα και δυσλειτουργία του ήπατος και των νεφρών. Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν επίσης έντονη εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία και πολυοργανική ανεπάρκεια.
∆εν υπάρχει ειδικό εγκεκριμένο εμβόλιο ή επικυρωμένη θεραπεία για την ασθένεια αυτή.
Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Έμπολα και πώς να τον αποφύγετε
Ακόμη και αν ζείτε ή έχετε ταξιδέψει σε περιοχές που έχουν πληγεί, ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Έμπολα είναι εξαιρετικά χαμηλός, εκτός αν έχετε εκτεθεί άμεσα σε σωματικά υγρά νεκρού ή ζωντανού ατόμου ή ζώου που έχει μολυνθεί. Στην επαφή με σωματικά υγρά περιλαμβάνεται και η χωρίς προφυλάξεις σεξουαλική επαφή με ασθενείς έως και τρεις μήνες μετά την ανάρρωσή τους.
Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού Έμπολα μέσω της επαφής με σκεύη ή μολυσμένα υλικά σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, αν δεν εφαρμοστούν σωστά οι κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου της μόλυνσης.
Ο ιός Έμπολα σκοτώνεται εύκολα με σαπούνι, χλωρίνη, το φως του ήλιου, την υψηλή θερμοκρασία ή το στέγνωμα. Αν τα ρούχα σας μολυνθούν με υγρά, μπορείτε να εξουδετερώσετε τον ιό Έμπολα πλένοντάς τα στο πλυντήριο. Ο ιός Έμπολα δεν επιζεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιφάνειες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο ή έχουν στεγνώσει. Μπορεί να επιβιώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε ρούχα ή υλικά που λεκιάστηκαν με αίμα ή άλλα σωματικά υγρά.

Πηγή:pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου