Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
του ενοριακού ποιμαντικού προγράμματος
 
"ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"

ME ΘΕΜΑ:

"ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΠΡΟΛΗΨΗ -ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ"

 
 
 
     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013,  η δεύτερη συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου στα πλαίσια του εφετινού ποιμαντικού προγράμματος "ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".

 
        Επίσημος ομιλητής υπήρξε ο Ποταμίτης Παιδοψυχολόγς κος Κωνσταντίνος Κασταμονίτης, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα: "Γνωριμία με τον σχολικό εκφοβισμό, πρόληψη -αντιμετώπιση".
         Ο νεαρός επιστήμονας με απλά λόγια κατόρθωσε να εισαγάγει τους παρευρισκομένους στο μεγἀλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά, γονείς, καθώς επίσης τις σχολικές κοινότητες όπως και ολόκληρη την κοινωνία.

 
         Εκείνο το οποίο τονίσθηκε ιδιαίτερα είναι οτι η μη έγκαιρη και συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να έχει πολλές και σοβαρές αρνητικές συνέπειες διαρκείας.

 
          Συγκλονιστικό΄και άκρως αποκαλυπτικό του επικίνδυνου αυτού φαινομένου υπήρξε η προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ που παρουσίασε την τραγική μορφή ενός παιδιού που επί σειρά ετών ύπήρξε θύμα αυτού του εκφοβισμού. Ανατριχίλα προκάλεσε ο τρόπος της σκέψης αυτού του παιδιού που ένοιωθε να ζει σε μία "κόλαση" από την οποία  κανεις δεν μπόρεσε το λυτρώσει.

 
          Ο κος Κασταμονίτης μετά το πέρας της δικής του κατάθεσης δέχθηκε καταιγιστικές ερωτήσεις που φανέρωναν την αγωνία και τον φόβο των γονέων. Στις ερωτήσεις αυτές ο επιστήμονας έδωσε απαντήσεις καθώς και πρακτικές επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων.
           Στο τέλος ο εφημέριός μας ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή για το γεγονός οτι κατόρθωσε να ενημερώσει τους παρευρισκομένους για τα μυστικά εκείνα "κλειδιά"με τα οποία μπορεί κανείς να "ξεκλειδώσει¨ την ψυχή των παιδιών.

 
           Επίσης ανακοίνωσε οτι η τρίτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου