Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟ
 
 
altΤα παιδιά. Δεν βγήκαν τα παιδιά...
Η μητέρα ούρλιαζε, ο πατέρας έτρεξε στην πίσω πόρτα, ο παππούς συνέχισε να ρίχνει νερό με το λάστιχο, όλο το χωριό ήταν στο πόδι. Οι φλόγες άγγιζαν λες το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν.

Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμα κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμηξε μέσα στις φλόγες. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από τον οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής. Λίγο αργότερα μαζί με τη δική του σορό οι πυροσβέστες ανέσυραν και τις σορούς των αδελφών του, του 5χρονου Ανδρέα και του 9χρονου Γεράσιμου.

Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή βράβευσης της Ακαδημίας Αθηνών.

Η πανηγυρική Συνεδρία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας βραβεύοντας για ακόμη μια χρονιά την ανθρωπιά και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, τη συμβολή στις επιστήμες και τον Πολιτισμό.

Συγκίνηση προκάλεσε το βραβείο της Ακαδημίας μετά θάνατον στον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμηρίκα ο οποίος ρίχτηκε στις φλόγες θυσιάζοντας τον εαυτό του για να σωθούν τα δύο μικρότερα αδέρφια του, όταν το σπίτι τους έπιασε φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου