Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ:ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΡΟΣΒΛΗΘΟΥΝ» ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
 
 
 
 
altΤο κόμμα της Λίγκας του Βορρά, κατήγγειλε την απόφαση ορισμένων σχολείων και νηπιαγωγείων στην πόλη του Τορίνο να καταργήσουν κάθε εορτασμό των Χριστουγέννων, ακόμα και να αφαιρέσουν οποιαδήποτε αναφορά στον χριστιανισμό, από φόβο μήπως «προσβάλλουν τις ευαισθησίες» του αυξανόμενου μουσουλμανικού πληθυσμού στα σχολεία.

Ο Roberto Carbonero, διευθυντής της Λίγκας του Βορρά, είπε ότι εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, η απόφαση ορισμένων διευθυντών σχολείων «θα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο είναι άνευ προηγουμένου».
«Μια τέτοια απόφαση είναι εντελώς απαράδεκτη», είπε, προσθέτοντας ότι η πόλη, και όχι τα επιμέρους σχολεία, θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις.

«Η πόλη της “ένταξης”» που φαντασιώνεται η Αριστερά δεν μπορεί να γίνει μια «πόλη των διακρίσεων για τους Καθολικούς», είπε ο Carbonero.

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι, για χάρη της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ... οι πολίτες μας, τα παιδιά μας, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους παραδόσεις και τον πολιτισμό τους», είπε. «Δεν ανέχομαι ένα σχολείο που σκέφτεται ότι πρέπει να ντρεπόμαστε που η κοινωνίας μας και η ιστορία της έχουν βάση τον Καθολικισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου