Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
 
altΚάθε μέρα πάνω από 5.000 Έλληνες σχηματίζουν ουρές έξω από την εκκλησία της Αθήνας που δραστηριοποιείται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή».

Η «Αποστολή» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που στηρίζεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και προσφέρει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και στερούνται των βασικών ολοένα και αυξάνεται. Τώρα, η κρίση έχει χτυπήσει και τη μεσαία τάξη που αρχίζει να αγγίζει τα όρια της φτώχειας.
«Οι εθελοντές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη. Ο καθένας από μας θα μπορούσε αύριο να είναι στη θέση όλων αυτών που ζητούν ένα πιάτο φαγητό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κοινωνία μας είναι μια αλυσίδα, αν αυτή σπάσει τότε όλοι είμαστε σε κίνδυνο», δηλώνει ο Πάτερ Ισίδωρος.

Σύμφωνα με τις ελληνικές έρευνες, το 34,6% των Ελλήνων ζουν κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί έχασαν τις δουλειές τους και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι θα επιστρέψουν σύντομα στην αγορά εργασίας.

«Οι άνθρωποι που σιτίζονται εδώ είναι άνθρωποι καθημερινοί. Άνθρωποι που έχουν χάσει τις δουλειές τους και η ζωή τους άλλαξε εντελώς. Υπολογίζεται ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ζητούν τη βοήθεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή», δήλωσε η εθελόντρια Θεοδώρα Ηλιάδη στο πρακτορείο ειδήσεων euronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου