Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ
 
    
βεβήλωση ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο
Βρυξέλλες Πορφύρης
 
     Η Μααλούλα, η κωμόπολη κοιτίδα του χριστιανισμού με την πλούσια αραμαική παράδοση αποτελεί πλέον το Κόσοβο της Ανατολής.Το Οbservatoire de la Christianophobie αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες από την πυρπόληση και την λεηλασία που υπέστη η ελληνορθόδοξη Μονή της Αγία Θέκλας.Την ίδια στιγμή το Κόσοβο απαριθμεί τις πληγές του και προιδεάζει για την μελλοντική χρήση των προσκυνημάτων που απαλλοτρίωσαν οι ισλαμιστές στη Συρία.

     Η ορθόδοξη εκκλησία της Αποτομής της κεφαλής του Αη Γιάννη του Προδρόμου στο χωριό Samodreza κοντά στο Vucitrn, βεβηλώθηκε και μεταβλήθηκε σε σκουπιδότοπο γράφει η “Kurir”.
 
1512730_1406927179548007_730739261_n-copie-3-620x300
    
 Όλες οι απόπειρες για να σταματήσει ο βανδαλισμός της ορθόδοξης εκκλησίας απέτυχαν γιατί ο αλβανικός πληθυσμός της περιοχής εναντιώνεται στην ανακαίνισή της.Η εκκλησία πυρπολήθηκε και βεβηλώθηκε για πρώτη φορά το 1999 και αφού η διεθνής δύναμη είχε φθάσει στο Κόσοβο μεταφέρει η ίδια εφημερίδα. Η στέγη του ναού καταστράφηκε. Έσπασαν τα παράθυρα και την μεταλλική πόρτα και στην κόγχη του ιερού δημιούργησαν ένα μεγάλο άνοιγμα.Ο τοίχος στον περίβολό της κατεδαφίσθηκε.Χρησιμοποιείται πλέον ως χωματερή.
“Ο ναός καταστράφηκε το 1999, και στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε τα αλβανάκια πετούν εκεί τα απορρίματα.Επιχειρήσαμε πολλές φορές να σταματήσουμε αυτήν την ιεροσυλία μέσω της διεθνούς κοινότητας  και προτείναμε να τοποθετηθούν πόρτες και παράθυρα από μπρούντζο αλλά η αλβανική κοινότητα αντιτίθεται”, δήλωσε ο επίσκοπος της Raska  και Prizren Teodosije στην ” Telegraf “.Pravmir.com 25 .12 .13
Στην Συρία οι διωγμοί των μειονοτήτων κορυφώνονται.Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για χριστιανές θύματα βιασμών στον Βορρά της χώρας για δολοφονίες και απαγωγές που διαπράτουν εναντίον των χριστιανών οι ισλαμιστές.Χριστιανικές εκκλησίες βανδαλίσθηκαν σε όλη τη χώρα. Μια 65 χρονη σύρια χριστιανή στο ίδιο ειδησεογραφικό μιλάει για συντονισμένες σφαγές κατά του χριστιανικού στοιχείου.Ειδική αναφορά γίνεται στις απαχθείσες μοναχές. (FOX NEWS 19/12/13)
   Κανένα σημάδι ζωής δεν διαφαίνεται για τους επισκόπους.Ο ΓΓ του COE π.Olav Fykse Tveit σε μήνυμά του στις 22 Δεκεμβρίου αναφέρθηκε στις 12 απαχθείσες ορθόδοξες μοναχές της Αγίας Θέκλας αλλά και στους επισκόπους Χαλεπίου  Youhanna Ibrahim και Boulos Yazigi.
«Σ ΄αυτήν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε στις προσευχές μας και να φέρουμε στην σκέψη μας τις 12 μοναχές κα τους επισκόπους Ibrahim και Yazigi οι οποίοι είναι πάντοτε εξαφανισθέντες (apic) (Radio Vatican 23/12/13)
Σε ανθρωπιστικό επίπεδο η κατάσταση είναι δραματική στο Χαλέπι.Σε μήνυμά του εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού κάτοικος της μαρτυρικής πόλης εκπέμπει δραματική έκκληση για τέλος του αποκλεισμού και άρση του εμπάργκο σε τρόφιμα και πρώτες ύλες που επέβαλαν οι καταληψίες ισλαμιστές.
« Δεν υπάρχει νερό… δεν έχουμε ηλεκτρικό.Τα τρόφιμα και το γάλα για τα παιδιά είναι ελάχιστα και σε υπερβολικές τιμές (μαύρη αγορά).Οι αντάρτες βάλουν συνεχόμενα με ρουκέτες κατά κατοικημένων περιοχών.Ελπίζουμε μόνο σ΄ ένα θαύμα.»Τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται.

Πηγή:  pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου