Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Νέες φωτογραφίες και βίντεο από τον εμπρησμό της μoνή της Αγίας Θέκλας

 
Πηγή: makeleio.gr
 
thekla1


Βρυξέλες Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Nέα στοιχεία και ντοκουμενταρισμένο υλικό έρχονται στο φως από την πυρπόληση του καθολικού της Μονής της Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα.
Φωτογραφίες και βίντεο απεικονίζουν τον ναό από εξωτερική λήψη εμφανώς να έχει υποστεί εμπρησμό.

thekla2

Η είσοδος που οδηγούσε στη μονή με εκατέρωθεν τοιχογραφίες έχει υποστεί ανάλογο βανδαλισμό.
Οι πτέρυγες με τους ξενώνες και τα κελιά έχουν πλέον τεράστια ανοίγματα από τις μάχες που δόθηκαν για την κατάληψή της.

thekla3

Η εικόνα της εγκατάλειψης και της βεβήλωσης επικρατεί.Έχει ήδη μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο με μπάζα και άλλα υλικά ένα μεγάλο μέρος της μονής.
Αυτές ο εικόνες της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας προδιαγράφουν την τύχη των 13 μοναχών που απήχθησαν στις αρχές του Δεκέμβρη από ένοπλες ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.
Το france.inter 29.12.13 επαναλαμβάνει στερεότυπα αυτό που τον τελευταίο καιρό αναμεταδίδουν τα περισσότερα ειδησεογραφικά “πάντοτε, δεν υπάρχουν νέα για τις μοναχές που απήχθησαν”.

thekla5

Νέες μαρτυρίες πιστοποιούν την στάση των ισλαμιστών ανταρτών κατά των κατοίκων της Μααλούλα.
“Μπήκαν στην Μααλούλα με ιαχές Αllah Akbar.Σκότωσαν 3 χριστιανούς που αρνήθηκαν ν΄ασπαστούν το ισλάμ »διηγείται η Nada μια χριστιανή από την ιστορική κωμόπολη που από την πρώτη εισβολή κατέφυγε στην Δαμασκό. « Μας είπαν ότι έρχονται να μας ελευθερώσουν από το καθεστώς αλλά για ποιά απελευθέρωση μιλούν όταν διαπράτουν τέτοιες ακρότητες”. Κατά την β εισβολή εισήλθαν στην Μαλούλα 2000 τζιχαντιστές. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είχε ήδη εκκενώσει την περιοχή.Οι μοναχές παρέμειναν στην Μονή.
Ο Μοhammad μουσουλμάνος σουννίτης όπως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της ίδιας κωμόπολης επίσης αποδοκιμάζει την στάση των μουτζαχεντίν και δηλώνει ότι αυτοί αποτελούν απειλή και για τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους.
“Σκοτώνουν όλους όσους δεν τους ακολουθούν στο σχέδιο τους της εγκαθίδρυσης της σαρίας …σήμερα εύχομαι ο στρατός να νικήσει αυτούς τους φανατικούς”.
Δείτε τα βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου