Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΙΑ: ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
 
 
 
altΟι συνοικίες Τσάιρ και Μπούτελ των Σκοπίων, στις οποίες μένουν οι περισσότεροι Αλβανοί και μουσουλμάνοι των Σκοπίων, γέμισαν με αφίσες,

με τις οποίες καλούνται οι μουσουλμάνοι της ΠΓΔΜ, να μην γιορτάσουν το νέο έτος, με χριστιανικά έθιμα.

Στις αφίσες απεικονίζεται ένα άτομο με γενειάδα (μουσουλμάνος) να δίνει γροθιά στον Άη Βασίλη και συνοδεύονται από το εξής κείμενο: "Όποιος ακολουθεί τις πρακτικές των απίστων, δεν ανήκει στο λαό μου. Μη γιορτάζετε, φοβού τον Αλλάχ" λέει το κείμενο της αφίσας.

Οι δημιουργοί των αφισών παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι στην ΠΓΔΜ καλούνται να μην γιορτάσουν το Νέο Έτος επειδή ο Άη Βασίλης και η Πρωτοχρονιά συνδέονται με τη χριστιανική παράδοση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας (ΙΘΚ) της ΠΓΔΜ Αμπάζ Ισλάμι δήλωσε ότι η ΙΘΚ δεν γνωρίζει ποιος τοποθέτησε τις αφίσες στους Δήμους Τσάιρ και Μπούτελ.

"Η ΙΘΚ δεν βρίσκεται πίσω από αυτό το προπαγανδιστικό υλικό. Εμείς καλλιεργούμε την παράδοση, τον πολιτισμό, την κατανόηση και την ανεκτικότητα. Δεν είναι σωστό να απευθύνεται μια τέτοια δημόσια έκκληση στους πιστούς και δεν πρέπει να υπάρχει μισαλλοδοξία.

Η θέση μας είναι ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να γιορτάζουν τις εορτές της θρησκείας τους.

Δεν πιστεύω πως κάποιος χριστιανός γιορτάζει κάποια άλλη γιορτή που δεν συνδέεται με τη θρησκεία του.


Οι άλλες εορτές πρέπει να γίνονται σεβαστές αλλά πρέπει να γιορτάζονται μόνο οι δικές μας εορτές" ανέφερε ακόμη στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΙΘΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου