Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ…!!! ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΑΝΑΤΟΛΗ” ΔΗΜΗΤΡΗ KHUR…
 
Πηγή : pentapostagma
    
 
Τον επικεφαλής των εξ Αντιοχείας Ελλήνων του Ανατολικού Κόμματος (Greek Levant Party), τον Rodrigue «Δημήτρη» Khour μαχαίρωσαν ισλαμιστές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα operationantioch.blogspot.gr, που επικαλείται το αραβόφωνο site «Libanon Files». Ο Khour δέχθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μαχαιριά στο λαιμό στην Τρίπολη του Λιβάνου, από μασκοφόρους σαλαφιστές, ενώ βρισκόταν έξω με φίλους. Επίσημα, η κατάσταση του Khour παραμένει άγνωστη, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων του περιβάλλοντός του, που τον θέλουν ζωντανό.
Η επίθεση κατά του επικεφαλής του Ελληνικού Κόμματος «Ανατολή» έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας μελών του κόμματος έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Βηρυτό, απαιτώντας την απελευθέρωση των 12 απαχθεισών Ελληνοροθόδοξων Μοναζουσών από τη Μααλούλα, όπως επίσης την απελευθέρωση του Έλληνα και του Σύρου Αρχιεπισκόπου, Παύλου και Ιωάννου αντίστοιχα, από το Χαλέπι οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται, μήνες μετά την απαγωγή τους, πιθανότατα από αντάρτες.
Τότε, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ανατολής, Rodrigue «Δημήτρη» Khoury, απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους κηρύσσοντας τη διαμαρτυρία ως το πρώτο μόνο βήμα σε μια εκστρατεία πίεσης που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να εξαναγκάσει την απελευθέρωση όσων κρατούνται παρά τη θέλησή τους. Το Κόμμα της Ανατολής πιστεύει ότι η Τουρκία έχει τεράστια επιρροή στις δυνάμεις των Τζιχαντιστών στη Συρία και συγκεκριμένα αυτών που είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή των Αρχιεπισκόπων και των Μοναζουσών της Μααλούλα. Αξιωματούχοι του Κόμματος θεωρούν ότι εκτός από την Τουρκία και η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ επίσης εμπλέκονται, αλλά ξεχωρίζουν την Τουρκία ως τον πιο θρασύ και ισχυρό παράγοντα.

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία έξω από την τουρκική πρεσβεία στον Λίβανο στις 15 Δεκεμβρίου
Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία έξω από την τουρκική πρεσβεία στον Λίβανο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου