Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

EKTΡΩΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες)
75
Αναρωτηθήκαμε στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αν θα έπρεπε να προβούμε σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τα παιδιά-μάρτυρες που χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου σε κάποια παγωμένη αίθουσα ενός ιδιωτικού ιατρείου, κλινικής ή ακόμη και στο χειρουργείο ενός νοσοκομείου όπου υποτίθεται ότι η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξή της είναι ο υπέρτατος σκοπός.
Οι εικόνες που εντοπίσαμε με την έρευνά μας είναι αρκέτα σκληρές. Όσοι έχετε ψυχή, θα την ακούσετε να φωνάζει, να κλαίει και να διαμαρτύρεται για αυτή την παγκόσμια γενοκτονία. Αυτές οι φωτογραφίες όμως από εκτρώσεις – ορισμένες μάλιστα παιδιών πολύ λίγων μόλις εβδομάδων – αποτελούν την ηχηρή απάντηση, τον αδιάψευστο μάρτυρα σε όλους όσους ισχυρίζονται ενάντια στις θέσεις των Πατέρων της Εκκλησίας και της Αγίας Γραφής ότι δεν υφίσταται ακόμη ζωή.
Οπλιστείτε με θάρρος και πάρτε βαθιά αναπνοή. Ίσως να φοβάστε ότι δε θα αντέξετε, σκεφτείτε όμως ότι πρώτα αυτά τα παιδιά άντεξαν στο μαρτύριο, θυσιάστηκαν όπως ο Χριστός μας, οδήγηθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή. Και τέλος σκεφτείτε ότι αυτά τα παιδιά μπορεί να αδικήθηκαν από τους ανθρώπους, σίγουρα όμως πλέον αναπαύονται κοντά στο Θεό γιατί πρώτα Αυτός ως Πατέρας τους έκλαψε και τους προσφέρει το μεγαλύτερο, το πιο σπάνιο είδος αγάπης που υπάρχει, αυτή του Θεού, ο οποίος έγινε άνθρωπος και Τον σταυρώσαμε όπως «σταυρώνουμε» και τα ίδια μας τα παιδιά.
Αυτό το παιδάκι θυσιάστηκε ή αν θέλετε «σταυρώθηκε» Μεγάλη Παρασκευή.
Ένα παιδάκι διαμελισμένο… Μέσα σε μια λίμνη αίματος διακρίνουμε αλλού τα χεράκια του, αλλού τα πόδια του και όλα μέσα στο αίμα…
Το μικρό αυτό αγοράκι αντί να καταλήξει στην αγκαλιά της «μητέρας» του και την ζεστή κούνια, βρέθηκε σε μια σακούλα με σκουπίδια.
Ότι απέμεινε από το κεφαλάκι του παιδιού, όπου το αριστερό του μάγουλο μέχρι το στόμα έχει σκιστεί.
Μόνο, εγκαταλελειμένο και νεκρό… Δεν πρόκειται να προβληματίσει ξανά τους γονείς του.
Προφανώς η «μητέρα» του αρκετά το ανέχτηκε και αποφάσισε λίγο πριν να γεννηθεί να το τιμωρήσει.
Αυτό το παιδάκι ήταν σχεδόν 8 εβδομάδων.
Ένα ακόμη ακέφαλο θύμα στα χέρια του…
Ένα μικρό κέρμα για να μας θυμίσει τι είναι ικανός να κάνει κανείς προκειμένου να βγάλει χρήματα αλλά και πόσο λίγο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή.
Το εντεράκι του μικρού αυτού παιδιού και τα δακτυλάκια του διακρίνονται ξεκάθαρα.
Ποιος ξέρει τι τράβηξε και κατέληξε έτσι…
Ομολογουμένως πρέπει να είναι κανείς εντελώς αναίσθητος για να φωτογραφίζεται με σφαγμένα παιδιά.
Η λεζάντα αναφέρει ότι ένας από τους γιατρούς πρότεινε να του αφαιρέσουν το κολλαγόνο όσο ήταν ακόμη ζωντανός! Επίσης το νοσοκομείο φόρεσε στο παιδί και ταυτότητα στον καρπό!Αληθινός μάρτυρας!
Αυτή είναι η ελευθερία της επιλογής αναρωτιέται κανείς;
Κάποια χεράκια διακρίνονται μέσα σε μια λίμνη αίματος και κομματιασμένων μελών.
Άλλο ένα παιδάκι λίγων εβδομάδων. Κάποιοι δεν ήθελαν να ζήσει περισσότερο…
Τα μάτια του δεν επρόκειτο να ανοίξουν ξανά…
Πραγματική εκατόμβη…
Η μάχη ήταν άνιση και αυτοί στους οποίους βασιζόταν τον πρόδωσαν.
Δε γνώρισε τη χαρά να φωτογραφηθεί με τους γονείς του αργότερα, αλλά νεκρό και παρατημένο σε ένα πάγκο φωτογραφήθηκε μόνο του.
Μπορούμε λοιπόν να είμαστε περήφανοι για την κοινωνία μας. Σφάζουμε τα παιδιά μας. Φτάσαμε πλέον στον υπέρτατο βαθμό καλοσύνης, αγάπης και ανιδιοτέλειας. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε, ας μη χυθεί άλλο παιδικό αίμα. Ας μη χυθεί άλλο αθώο αίμα. Υπάρχει και Θεός. Θα ζητήσει λόγο και ευθύνες για τα παραπάνω. Τι απολογία θα δώσουμε; Κι αναρωτιέμαι:
Υπάρχει ακόμη γυναίκα που θεωρεί ότι μπορεί να εξουσιάζει το σώμα της μετά τα παραπάνω ντοκουμέντα;
Υπάρχει ακόμη γυναίκα που θα φοβηθεί την κονωνική κατακραυγή;
Υπάρχει πατέρας που δε θα θελήσει να φανεί πραγματικός άνδρας;
Υπάρχει γιατρός που θα συνεχίσει να θησαυρίζει σφάζοντας;
Υπάρχει καλύτερο τραγούδι από το κλάμα ενός μωρού που μόλις έχει γεννηθεί και αντικρύζει τον κόσμο;
Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το χαμόγελο του παιδιού σου;
Υπάρχουν μεγαλύτερες στιγμές από αυτές που αυτό θα σου χαρίσει;
Κι όμως ενώ κάποιοι τα σφάζουν για να κερδίσουν χρήματα, κάποιοι άλλοι δεν ξεχνούν τις θυσίες των γονέων τους να τους σπουδάσουν και αυτοί αντί να σκοτώσουν, αποφασίζουν να σώσουν το παιδί κι όχι να το σφάξουν. Το παιδί ανακουφισμένο –η είδηση είχε κάνει το γύρω του κόσμου- αγκαλιάζει προς μεγάλη έκπληξη το δάκτυλο του χειρουργού που το έσωσε και ο φωτογράφος ήταν εκεί για να αποδείξει ότι τα έμβρυα και νιώθουν και πονούν αλλά και όταν τα βοηθούν ανακουφίζονται.
Όσο υπάρχουν
ΑΝΘΡΩΠΟΙ
θα υπάρχει και
ΕΛΠΙΔΑ
14-2-2007

Πηγή


Πηγή : http://www.filoumenos.com/skorpia-themata/6228-ektroseis-e28093-mia-eikona-xilies-lekseis28sklires-eikones29.html#ixzz2P8JtiPwT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου