Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΣΑΡ
ο νέος μάρτυρας της Εκκλησίας μας
 
      
       Στις 25 Ιανουαρίου 2013 ο Ελληνορθόδοξος Ιερομόναχος Βασίλειος Νάσαρ πυροβολήθηκε από ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στη Χάμα της Συρίας, κατά τη δεύτερη μέρα των εκεί σφοδρών συγκρούσεων.
      Ο πάτερ Βασίλειος βρισκόταν στην Μητρόπολη όταν ενημερώθηκε από ένα τηλεφώνημα οτι ένας ενορίτης του είχε πυροβοληθεί και χρειαζόταν βοήθεια.
      Το Πατριαρχείο Αντιοχείας ανέφερε οτι ο 30χρονος Ιερέας πυροβολήθηκε καθώς έδινε ιατρική βοήθεια στον τραυματισμένο άνδρα ο οποίο είχε προ ολίγου πυροβοληθεί.
 
     
        Ο πάτερ Βασίλειος πυροβολήθηκε στο στήθος και στη δεξιά μασχάλη. Αμέσως ένας άλλος ιερέας, ο π. Παντελεήμων Ίσα, ο οποίος ήταν μαζί του, έσυρε το αιμόφυρτο σώμα, σε ένα κοντινό κτίρο για να τον σώσει, αλλά ο μάρτυρας για τον Χριστό, πατέρας Βασίλειος, μέσα σε 30 λεπτά πέθανε από αιμορραγία.
 
     
     Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Χάμα. Ο μακαριστός π. Βασίλειος - κατά κόσμον Μάζιν - γεννήθηκε το 1982 στο χωριό Κφάρμπο στη Χάμα. Ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννου του  Δαμασκηνού - Μπάλαμαντ, απ' όπου πήρε και το μεταπτυχιακό. Υπηρετούσε στο χωριό του και στην πόλη Χάμα, ενώ δίδασκε στην βυζαντινή μουσική στην μουσική σχολή του Αγίου Κοσμά του Μελωδού, την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος στην Μητρόπολη.
    Αιωνία του η μνήμη!
 
Πηγή: Araborthodoxy.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου