Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΟΙ  Β' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ
 
   
       Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ακολουθία των Β' Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό Ζωδόχου Πηγής και Αγίου Βαρβάρου, στο προάστειό μας. Για μία ακόμη φορά σταθήκαμε ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της "Δημοσιάνας" που φυλάσεται αιώνες τώρα στον κεντρικό Ναό του Ποταμού, ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός, έχοντας ευεργετήσει άπειρες φορές τους πιστούς κατοίκους.
 
     Με απόλυτη ευγνωμοσύνη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας, της απευθύναμε τα "Χαίρε" της δευτέρας Στάσεως του υπερόχου Ακαθίστου Ύμνου, που για πρώτη φορά ακούστηκε στην Βασιλεύουσα Πόλη προ 14 αιώνων το 626 μ.Χ. όταν εκινδύνευε να πολιορκηθεί από βαρβάρους.
     Τα "Χαίρε" αυτά είναι τα πολύτιμα μαργαριτάρια, τα ανεκτίμητα πετράδια και διαμάντια της αγίας μας Εκκλησίας που αξίζουν περισσότερο από όλα τα διαμάντια και χρυσάφια του κόσμου τούτου.
     Και όπως τότε η γλυκειά Παναγία διέσωσε την Πόλη από την απόλυτη καταστροφή έτσι συνεχίζει να σώζει τον κάθε πιστό από τον βόρβορο των πονηρών έργων. Αυτόν τον βόρβορο της φοβερής αμαρτίας που πολλοί έχουμε επιλέξει ως έδαφος της επί γης πορείας μας.
    Όμως η Παρασκευή των Β΄ Χαιρετισμών προς το ιερόν πρόσωπον της Θεοτόκου, ήταν ξεχωριστή για το προάστειό μας καθώς της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο επίσκοπος και πνευματικός μας πατήρ, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Ν ε κ τ ά ρ ι ο ς, όστις τα τελευταία χρόνια έχει περίπου καθιερώσει να μας τιμά με την παρουσία του την συγκεκριμμένη ημέρα της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
     Οι πιστοί που κατέκλυσαν το εσωτερικό του Ιερού Ναού με υποδειγματική ευπρέπεια και κατάνυξη έγιναν κοινωνοί των πνευματικών λόγων του επισκόπου, όστις αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος επεσήμανε οτι σ' Αυτήν θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι ν΄ακουμπήσουμε, ιδιαίτερα αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
 
     Ας ευχηθούμε η γλυκειά Μητέρα του κόσμου, να χορηγεί σε όλους μας δύναμη και υπομονή και αποφασιστικότητα για αλλαγή τρόπου ζωής εις τρόπον ώστε να ξεφύγουμε από τον φρικτό βόρβορο της αμαρτίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου