Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
       
        Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
        Σύμφωνα με την εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ , το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Μεταφορών.
 
     
       Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την ανοικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας οτι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.
     
       Να σημειωθεί οτι ο Αρχιεπίσκοπος, στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευή του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.
       Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους - χωρητικότητας 350 ατόμων - θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο,  έκρινε οτι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.

πηγή: pentapostagma 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου