Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η   Ε. Ν. Ο. Π.
την Κυριακή της Απόκρεω
 

      Η Κυριακή 10 Μαρτίου ε.ε. (της Απόκρεω) ήταν μία μέρα ιδιαίτερη για τα νεαρά μέλη της  Νεανικής Ομάδας της ενορίας μας.
       Η μέρα ξεκίνησε, όπως κάθε Κυριακή πρωί, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Βαρβάρου, κατά την διάρκεια της οποίας όσα παιδιά συμμετείχαν σ' αυτήν κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
       Στη συνέχεια στην αίθουσα του Ι. Ναού Ελεούσης δόθηκε σε όσους από τους μικρούς μας φίλους επιθυμούσαν, πρωινό. Όταν ήρθε η ώρα της κατήχησης με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησαν το θέμα της ημέρας που ως αντικείμενο είχε το νόημα της "Κυριακής της Απόκρεω" αλλά και η προετοιμασία των πιστών για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
        Ακολούθησε μικρό πρόγευμα και ευθύς όλοι επιβιβάσθηκαν στα Ι.Χ. γονέων και συνεργατών, με προορισμό τον Κρατικό Αερολιμένα του νησιού μας.
        Έξω από την είσοδο των αφίξεων τα παιδιά με τους συνοδούς τους περίμενε ένας νέος φίλος , ο κύριος Ευστράτιος Σημαντήρης, πτυχιούχος Θεολόγος και ελεγκτής εναέρια κυκλοφορίας (και όχι μόνον), ο οποίος με πολύ προθυμία και αγάπη αφού τους καλωσόρισε, τους οδήγησε στην ισόγεια αίθουσα του Πύργου ελέγχου, στον χώρο που βρίσκονται οθόνες που ελέγχουν την κυκλοφορία των αεροσκαφών.
        Εκείνη την στιγμή αφήχθη ένα μικρό αεροσκάφος. Ο κύριος Σημαντήρης εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία και μετά από μικρή τηλεφωνική συννενόηση με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, τους μετέφερε στον χώρο του αεροδιαδρόμου οπου εκεί  περίμενε ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του αεροσκάφους. Όλοι τους με περισσή ευγένεια  ξενάγησαν τα παιδιά στο εσωτερικό του μικρού αεροπλάνου. Καθώς κατέβαιναν, ενθουσιασμένα, από την μικρή σκάλα ο κυβερνήτης τους αποχαιρέτησε προσφέροντάς μας μικρά γλυκίσματα.
        Η συνέχεια εκτυλίχθηκε , που αλλού; στον Πύργο Ελέγχου, το υψηλότερο σημείο του αεροδρομίου. Αν και τα σκαλοπάτια ήταν αρκετά, οι μικροί φίλοι τα ανέβαιναν δύο δύο προκειμένουν να φθάσουν το γρηγορότερο στην στρογγυλή αίθουσα με τα δεκάδες μηχανήματα. Και εκεί ο κύριος Σημαντήρης άρχισε, με απλά λόγια, να εξηγεί στους μικρούς περίεργους επισκέπτες το ποια η χρησιμότητα του χώρου αυτού. Τα δε παιδιά δε χόρταιναν να κοιτούν από τόσο ψηλά την γύρω περιοχή του όμορφου νησιού.
     
     Λίγο πριν την αναχώρησή  και αφού ευχαρίστησαν τον νέο φίλο της Ομάδας, κ.Σημαντήρη, τον παρακάλεσαν να φωτογραφηθούν όλοι μαζί έξω από την κεντρική είσοδο του Πύργου Ελέγχου.
 
 
 
 
 
 
Σας ευχαριστούμε κύριε Ευστράτιε για την ευκαιρία που μας δώσατε!!!
 

     Η ημέρα, όμως, για την Ε.Ν.Ο.Π. δεν "έκλεισε" σ' αυτό το σημείο. Από το πρωί ήδη είχε καθορισθεί το νέο ραντεβού, στις 18:30 στην μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας, στον Ποταμό.
 
     
 Μερικές μέρες πριν, ευσεβής κυρία, πνευματικό παιδί του εφημερίου μας, είχε αποστείλει ένα μικρό χρηματικό ποσό με σκοπό να ξοδευτεί στα μέλη της Νεανικής Ομάδας.
      Έτσι από πολύ ενωρίς στήθηκε μία μεγάλη ψησταριά. Σε πολύ λίγο οι μυρωδιές από τα σουβλάκια, τα μπιφτέκια,  τα λουκάνικα, τις τηγανητές πατάτες, τα τυροπιτάκια, τα κοτοπιτάκια, και τα λουκανοπιτάκια πλημμύρισαν την γύρω περιοχή. Οι νεαροί φίλοι με τους γονείς τους απόλαυσαν το φαγητό με αρκετά αναψυκτικά για τους μικρούς, και καλό, ντόπιο κρασί για τους μεγάλους. Η συνέχεια απαιτούσε χορό και τραγούδι.
      Ήταν συγκινητικό να βλέπεις να λάμπουν τα προσωπάκια τους από χαρά και ευχαρίστηση. Αρκετά από τα παιδιά πλησίασαν τον Ιερέα και άρχισαν να τον ευχαριστούν για την όμορφη  εκδήλωση.


 
     
      Πως μπορείς να μην αισθάνεσαι ενθουσιασμό, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στις ευγενικές και αθώες αυτές υπάρξεις! Πράγματι, αξίζουν πολλά!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου