Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015


«ΠΟΝΗΡΗ» ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ




resized_6bd36-1b843fc6gumulcune

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 Το Βαθύ Κράτος της Τουρκιας βλέποντα πως τα αδιέξοδα της χώρας συνεχώς αυξάνονται και η Τουρκία βυθίζεται σε ένα απερίγραπτό λουτρό αίματος, ενώ αυξάνονται οι εξωτερικοί εχθροί της, φαίνεται πως προσπαθεί να στρέψει την προσοχή της τουρκικής κοινής γνώμης προς την ελληνική πλευρά, εκτονώνοντας όσο μπορεί την όλη κατάσταση.

Έτσι, ενώ συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο οι τουρκικές παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τώρα προχώρησε σε άλλη μια ενέργεια- προβοκάτσια στην ευαίσθητη περιοχή της ελληνικής Θράκης.
Συγκεκριμένα στον φιλοκυβερνητικό τουρκικό τύπο πήρε έκταση μια ενέργεια σε ένα μουσουλμανικό τέμενος της Κομοτηνής, που «μυρίζει» εξ’ αρχής προβοκάτσια και μάλιστα οργανωμένη για να κλέψει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει κλίμα.
Κάποιοι λοιπόν καλοθελητές πήγαν και έγραψαν κάποια ανόητα συνθήματα στην είσοδο του Τζαμιού, «Yeni Cami» που έλεγαν, «Έξω οι Τούρκοι».
Το σύνθημα και μόνο προκαλεί μειδιάματα, αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκε στον τουρκικό τύπο δείχνει πως ο σκοπός ήταν άλλος. Δηλαδή να προκαλέσει για άλλη μια φορά ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ίδια ώρα που η Τουρκία περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της.
Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι οι ανόητες αυτές προβοκάτσιες, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία δεν θα περάσουν.
Αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς η άλλη πλευρά είναι ειδικά τώρα απρόβλεπτη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου