Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Ένωση αθέων επιζητεί κατάργηση της εορτής των Τριών Ιεραρχών


  •  Πηγή: aktines.blogspot.gr
Ενοχλούνται οι αντίθεοι από τη μεγάλη εορτή των ‘’Διδασκάλων ημών’’
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Ο επιδιωκόμενος χωρισμός Εκκλησίας Κράτους, θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες και στην Παιδεία. Προς τούτο η Ένωση αθέων καραδοκεί για αιτήματά της. Άθεοι έχουν κληθεί και όντως αντίθεοι και αντίχριστοι είναι. 
 Να θυμηθούμε τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης αθέων με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη, όπου ζητήθηκε και η κατάργηση εορτασμού της εορτής των Τριών Ιεραρχών και θέσπιση εορτασμού ημέρας Παιδείας.
Τώρα που προσπαθούν οι άθεοι με αντιχριστιανικό μένος να αλώσουν την Παιδεία, η σιωπή είναι ταυτόσημη της συνενοχής. Επιζητούν να καταργηθεί η μνήμη των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Πολεμούνται από τους αθέους «οι στύλοι της Εκκλησίας», «οι στύλοι της ευσεβείας» και σεπτοί Ιερομύστες της Εκκλησίας μας. Εκείνη τη μεγάλη εορτή των ‘’Διδασκάλων ημών’’ όπου ψάλλομε «άρχοντες και βασιλείς συντρεχέτωσαν», η των αθέων μάνητα επιζητεί να εφαρμοστεί το «ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν».
Ενοχλούνται οι αντίθεοι, επειδή ‘’άσμασι θεηγόροις’’ τους μεγάλους αυτούς Πατέρες της Εκκλησίας μας εγκωμιάζομε. Ενοχλούνται οι αντίθεοι, επειδή εορτάζομε την μνήμη των μεγάλων αυτών Διδασκάλων της Οικουμένης.
Εκζητούν οι άθεοι τη θέσπιση εορτασμού ημέρας Παιδείας. Με τα αθεϊστικά σχέδιά τους προσπαθούν να μολύνουν την Παιδεία. Κι όλα τούτα σε μια Ελλάδα που τον πρώτο ‘’κυβερνώντα’’ λόγο έχουν οι δεδηλωμένοι άθεοι. Όντως είναι ‘’μοναδική’’ ευκαιρία τώρα για τους αθέους, να πραγματοποιήσουν τα αντίθεα σχέδιά των.
Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακολουθούντες αυτό λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ότι «Παιδεία μετάληψις αγιότητος εστί» (Εις την Προς Εβραίους Ομιλία ΚΘ), θα αντιταχθούμε στο αντίθεο πείσμα τους.
«Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο. Ψηφίζει νόμους ενάντιους στο νόμο του Θεού. Γι’ αυτό όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές», ομολογούσε ο Όσιος Παΐσιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου