Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

M E Γ Α Λ Η    Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α !
I Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Ο Ν   Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ  !

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ
ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ
ΜΟΝΙΜΗ ΠΗΓΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΜΑΣ
 
Μπορεί για αρκετές ημέρες να μην έχει γίνει ανανέωση του ιστολογίου μας, αλλά τούτο είναι απολύτως δικαιολογημένο καθώς τετραμελής αντιπροσωπεία της ενορίας μας  μετέβει στην ιστορική κωμόπολη Vodnjan της Κροατίας, προκειμένου να παραλάβουν τμήμα της τιμίας κάρας του οσίου πατρός ημών ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου.





Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη συντονισμένων ενεργειών, τη ευλογία και κανονική αδεία του Σεβασμ. Ποιμενάρχου και Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου,  του ιερατικού προϊσταμένου της ενορίας, πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Πετράκη, που διήρκησαν συνολικά  δύο (2) χρόνια, με την πολύτιμη βοήθεια του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννου, αφού η λάρνακα με τα λιγοστά λείψανα του Αγίου μας βρίσκονται σε Ρωμαιοκαθολικό Ναὀ.
Το πολύωρο ταξίδι της αντιπροσωπείας ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και διανύοντας τα κράτη της Π.Γ.Δ.Μ. και της Σερβίας, έφθασε στην Κροατία, οπου και διέμεινε μέχρι και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.
Το χρονικό αυτό διάστημα, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτου) που βρίσκεται στην ακριτική Φλώρινα, τον μεγαλοπρεπή Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι καθώς και τον μικρό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, της μικρής ορθοδόξου κοινότητος, στο Περόϊ της Ίστριας, οπου για αρκετή ώρα συνομίλησαν με τον Σέρβο ορθόδοξο εφημέριο.
Κατά την επιστροφή είχαν την ευλογία να επισκεφθούν και να ασπασθούν το χέρι του Σεβασμ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος τους δέχθηκε με πολύ αγάπη και συζήτησαν επί ημίωρον στο γραφείο του.
Πρέπει να σημειωθεί οτι το τμήμα του ιερού λειψάνου θα τοποθετηθεί επισήμως στο ιστορικό Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού, ως μόνιμη πηγή ευλογίας και αγιασμού των πιστών, κατά την ετησίαν πανήγυριν του προαστείου, την Κυριακή του Τυφλού, 9 Ιουνίου ε.ε. οπου και η μεγάλη λιτάνευσις της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ της "Δημοσιάνας", παρουσία του Ιερού Κλήρου, των αρχών και του πιστού λαού της νήσου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου