Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

OI  IΔΙΑΙΤΕΡΕΣ  "ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΕΣ"
ΤΟΥ... ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 
       Έχουμε αναφέρει και άλλοτε οτι οι νεοέλληνες έχουμε την τάση να αγκαλιάζουμε οτιδήποτε οι "άλλοι" μας προσφέρουν, χωρίς να εξετάζουμε το λόγο αλλά και τον τρόπο που μας προσφέρεται. Μάλιστα, τώρα καθώς είμαστε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, αναζητάμε "ανακούφιση" και "αγαλλίαση" στα διάφορα τηλεοπτικά ξένα σήριαλ με τα ωραία πρόσωπα, τα καταπληκτικά ενδύματα και τα υπέροχα σκηνικά.
       Από την άλλη, οι Έλληνες καναλάρχες που σκέπτονται αποκλειστικά και μόνον το μικρότερο, γι΄ αυτούς κόστος, δε διστάζουν να παρουσιάζουν ως ήρωα, τον χειρότερο διώκτη του Ελληνισμού, που σφαγίασε και ισοπέδωσε κυριολεκτικά την πατρίδα μας, όπως και την Κέρκυρά μας, οπου από το διάβα του ούτε χόρτο δεν άφησε όρθιο.
      Έτσι οι γείτονές μας, Τούρκοι, γνωρίζοντας οτι οι περισσότεροι των νεοελλήνων χαρακτηριζόμαστε από χαμηλό έως και ανύπαρκτο δείκτη ιστορικής γνώσης (αυτό, βέβαια, έχουν φροντίσει και οι κατά καιρούς πολιτικοί μας στο όνομα μιας ελληνοτουρκικής φιλίας, εις βάρος πάντα της ελληνικής πλευράς), εδώ και καιρό έχουν  αρχίσει να χρησιμοποιούν τη δύναμη  της τηλεοπτικής εικόνας ενός ξεκάθαρα προπαγανδιστικού περιεχομένου, με αλλοιωμένες, φυσικά, ιστορικές πραγματικότητες και αλήθειες.
        Έχουν, δηλαδή,  επιδοθεί σε μία ανελέητη τηλεοπτική εισβολή και "κατάκτηση" της Ελλάδας, με καλά, θα λέγαμε, αποτελέσματα. Οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες έχουν εθιστεί, για τα καλά, στα διάφορα τουρκικά σήριαλ, ιδιαιτέρως στον Σουλείμάν τον "Μεγαλοπρεπή".
       Για μία ακόμη φορά, σαν λαός, παρουσιάζουμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς σε καμία άλλη χώρα δεν θα διανοούνταν να προβάλλουν μία σειρά που εκθειάζει τον ίδιο του τον κατακτητή.
        Δεν θα πρέπει δε να μείνει απαρατήρητη και η απαίτηση των Τούρκων να μην υπάρχει μεταγλώτισση στις δικές τους τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές, τη στιγμή που στα τουρικά τηλεοπτικά κανάλια απαγορεύεται η προβολή μη μεταγλωτισμένων στην τουρική γλώσσα, τηλεοπτικών σειρών.
       Άρα, έχουν απόλυτο δίκιο όλοι όσοι υποστηρίζουν οτι όλα όσα γίνονται σήμερα αποτελούν μέρος ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου, που αποσκοπεί στην πλήρη εξασθένηση και αλλοίωση του πατριωτικού φρονήματος.
        Κάθε απόγευμα, λοιπόν, χιλιάδες Ελληνίδες σπεύδουν να στρογγυλοκαθήσουν στους καναπέδες τους, ώστε όσο πιο άνετα γίνεται, να παρακολουθήσουν τον μεγάλο "γυναικοκατακτητή" Σουλεϊμάν, αδιαφορώντας οτι πρόκειται για τον μεγαλύτερο φονιά των προγόνων μας.
        Ας μάθουν, λοιπόν, οτι ο γοητευτικός ήρωάς τους, με την ζηλευτή κορμοστασιά, ο κραταιός πολέμαρχος με τα πανέμορφα ενδύματα, δεν ερωτεύθηκε ποτέ καμιά γυναίκα τόσο, όσο ερωτεύθηκε έναν ΄Ελληνα σκλάβο από την Πάργα της Ηπείρου.
        Είναι γνωστό οτι κατά το παιδομάζωμα, τα όμορφα αγόρια στέλνονταν σε ειδικά σχολεία των ανακτόρων της Υψηλής Πύλης, προκειμένου να σπουδάσουν ως υπηρέτες  ( και όχι μόνον) των Σουλτάνων, με κύρια αποστολή τους την προσφορά του κορμιού τους στο κρεββάτι των αφεντικών τους.
        Ένας από αυτούς τους νέους υπήρξε και ο Παργκαλί Ιμπραΐμ Πασάς, Έλληνας χριστιανός από την Πάργα της Ηπείρου και γιός ψαρά. Ο Ιμπραΐμ, γνωρίστηκε με τον Σουλεϊμάν στο σχολείο των ανακτόρων, καθώς ήταν και οι δύο συνομήλικοι, και έγιναν αχώριστοι. Μάλιστα, όταν ο Σουλεϊμάν έγινε σουλτάνος, παραχώρησε, σκανδαλωδώς, στον αγαπημένο του πολλά αξιώματα. Τον θεωρούσε δε ως τον πιο όμορφο άνδρα της αυτοκρατορίας.
       Ζούσαν μαζί, έτρωγαν μαζί, κοιμόντουσαν μαζί στο ίδιο κρεββάτι, αδιαφορώντας για τα σχόλια των υπολοίπων, που έβλεπαν αυτήν την ιδιαίτερη σχέση των δύο ανδρών.
       Αυτή τη στενή σχέση ζήλευε και η σύζυγος του Σουλεϊμάν, Χουρέμ Σουλτάν (Ρωξελάνη), η οποία παρότρυνε τον σύζυγό της να σκοτώσει τον "φίλο" του, εκμεταλλευόμενη μιά απερισκεψία του Ιμπραΐμ κατά την διάρκεια μιας πολεμικής επιχείρησης.
        Ο Σουλεϊμάν, σκοτώνοντας τον Ιμπραΐμ, έπεσε σε μελαγχολία μη μπορώντας να ξεπεράσει την απουσία του μεγάλου του έρωτα.
        Όλα αυτά, βεβαίως δεν μας τα παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός που έχει αγοράσει τα δικαιώματα του σήριαλ. Ένα σήριαλ που αντικαθιστά την ιστορική αλήθεια με την μυθοπλασία.
 
Έλληνες χριστιανοί, λίγη αξιοπρέπεια!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου