Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ένα θαυμαστό γεγονός:
Ο ασπασμός της χειρός του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη
από τον Γέροντα Κύριλλο
 
         ο Γέροντας Βησσαρίων
 
       Το θαυμαστό αυτό γεγονός το διηγήθηκε ο ίδιος ο Γέροντας Κύριλλος, πριν μερικά χρόνια, μπροστά από τη λάρνακα του άφθαρτου Γέροντα Βησαρίωνος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Οίτη.
         Παρόντες ήταν, εκτός από εμένα, την αδελφή μου Σοφία, το σύζυγό της Κωνσταντίνο, και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Γέρων Δαμασκηνός. Επίσης, ο συνοδός του Γέροντος Κυρίλλου πατήρ Γαβριήλ, νυν καθηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαβίδ, και ο Ιερέας της Υπάτης π. Δημήτριος Καραγιάννης. Λίγο ενωρίτερα είχαμε τελέσει, όλοι μαζί, Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Μεγάλου Μετεώρου στην Υπάτη και είχαμε μαζί μας την τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ. Την είχε φέρει ο Γέροντας με τους πατέρες στη Λαμία.
 
      
    
       Εκεί, μπροστά στο ιερό σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, ο Γέροντας μας διηγήθηκε τα ακόλουθα: Πριν λίγα χρόνια, όχι μακρυά από το χρόνο της ανακομιδής του άφθαρτου λειψάνου του Οσίου Βησσαρίωνος, ο Γέροντας Κύριλλος είχε την επιθυμία και προσήλθε στη Μονή Αγάθωνος για να προσκυνήσει του ιερό λείψανο.
      Την εποχή εκείνη το σκήνωμα του Οσίου ήταν μεν στο ίδιο σημείο (στο αριστερό παρεκκλήσι του Καθολικού)  αλλά χωρίς τη μεταγενέστερη γυάλινη κάλυψη - προθήκη του ξύλινου κουτιού, οπου αρχικά εναποτέθηκε.
     Έτσι μπορούσε κάποιος να ασπασθεί απευθείας το σκήνωμα χωρίς την παρεμβολή της γυάλινης προθήκης.
   
ο Γέροντας Κύριλλος (+), ηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ
 
   Ο Γέροντας Κύριλλος ήθελε να ασπασθεί το χέρι του Οσίου που κρατάει σφικτά το μικρό Ευαγγέλιο, ήδη από το χρόνο της ταφής του. Πλησίασε, λοιπόν, με ευλάβεια προς το ιερό λείψανο και με πίστη είπε παρακλητικά προς τον Όσιο: "Άγιε Βησσαρίω, δεν φθάνω να σε ασπασθώ (ο Γέροντας ήταν κοντός και δυσκίνητος και το σκήνωμα τοποθετημένο ψηλά γι'  αυτόν). Δος μου, σε παρακαλώ, το χέρι σου να το φιλήσω.
      Ο Όσιος άνοιξε το χέρι του, άφησε το Ευαγγέλιο, και ο πατήρ Κύριλλος, εντελώς φυσικότατα έλαβε το χέρι του με το δικό του χέρι. Το σήκωσε στο ύψος του στόματός του, σαν να ήταν ένα σώμα ζωντανό με ελαστικότητα, το ασπάσθηκε με σεβασμό και το άφησε στην αρχική του θέση. Ο Όσιος ξανάπιασε το Ευαγγέλιο και έκτοτε εξακολουθεί να το κρατάει σφικτά.
     "Μέγας ει Κύριε, και θαυμαστά τα έργα Σου και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων Σου".
 
 
Γεώργιος Αποστολάκης
Δικαστικός Λειτουργός
Τρίκαλα
 
Πηγή: ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου