Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ
ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
 
Σε 11 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε Αρχηγός λατρείας Γιόγκα για σεξουαλική κακοποίηση οπαδών του.
 
   Ο Κωνσταντίν Ρούντνεβ, 45 ετών, είναι ο αρχηγός της λατρείας Γιόγκα "Άσραμ Σιαμπάλα", της οποίας οι οπαδοί ανέρχονται στις 30.000.
    Ο Ρούντνεβ ανάγκαζε τους οπαδούς του να συμμετέχουν σε όργια, στον αποκρυφισμό και στην διακίνηση ναρκωτικών.
     Ο 45 ετών αρχηγός ισχυριζόταν οτι ήταν "απεσταλμένος να διαφωτίσει την αναθρωπότητα".
     Δικαστήριο στο Νοβοσιμπίρσκ, κατεδίκασε τον 45 ετών Κωνσταντίν Σιαμπάλα, αρχηγό της θρησκευτικής οργάνωσης "Άσραμ Σιαμπάλα", σε 11 χρόνια κάθειρξης, για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση των οπαδών του.
      Ο Ρούντνεβ αυτοαποκαλείτο "ο απεσταλμένος από το λαμπρό αστέρι Σείριο" και απαιτούσε τυφλή υποταγή από τους οπαδούς του, κυρίως από αυτούς που η ηλικία τους κυμαινόταν από 14 έως 30 ετών. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της ιστοσελίδος "Siberian Times", μέλη της λατρείας του Ρούντνεβ σπαταλούσαν τα χρήματα και τις περιουσίες τους, εγκατέλειπαν την οικογένεια και τους φίλους τους ενώ πολλοί από αυτούς είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα.
      Στο δικαστήριο αναφέρθηκε το γεγονός οτι οι γυναίκες μέλη της αίρεσης, αμέσως μετά την ένταξή τους στη λατρεία, κακοποιούνταν σεξουαλικά τόσο από τον ίδιο τον Ρούντνεβ όσο και από άλλους αρχηγούς της οργάνωσης.
 
      
 Μητέρα αναφέρθηκε στην περίπτωση του γιού της, ο οποίος από την ηλικία των 15 χρόνων, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα Γιόγκα στην οργάνωση και με την πάροδο τριών χρόνων εξαφανίστηκε. Μαρτυρίες και σοκαριστικά βίντεο που αφορούσαν την άσκηση βίας και την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν οι οπαδοί της οργάνωσης, παρουσιάστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
        Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα θύματα του Ρούντνεβ ήταν και ανήλικοι. Η σέκτα είχε ιδρυθεί πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Οι εισαγγελείς ευελπιστούσαν οτι η ποινή που θα επέβαλλε το δικαστήριο θα κυμαινόταν από 12 έως 15 χρόνια. Αυτό όμως δεν έγινε κατορθωτό, αφού πολλά θύματα αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του αρχηγού τους στο Δικαστήριο.
          Ο Ρούντνεβ ισχυριζόταν στους οπαδούς του οτι είναι "ο απεσταλμένος για να διαφωτίσει την ανθρωπότητα". Τις αλλόκοτες διδασκαλίες του τις ονόμαζε "ο δρόμος ενός τρελού" οπου χλεύαζε τις παραδοσιακές απόψεις για την οικογενειακή ζωή, τη μελέτη και την εργασία. Καταδικάστηκε επίσης για την δημιουργία θρησκευτικής οργάνωσης μέσα στην οποία παραβίαζε την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των ανθρώπων.
          Η σέκτα αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής. Συσσώρευσε πολλά εκατομύρια, εκμεταλλευόμενη τα ευάλωτα άτομα, σε μία χώρα που προσπαθούσε να ορθοποδήσει από την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλόκ. Οι νέοι που παρακολουθούσαν τα σεμινάρια γιόγκα, πείθονταν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους, παραχωρώντας στη σέκτα όλη τους την περιουσία και τις αποταμιεύσεις.
          Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα αρχηγό, οι εκκεντρικές του διδασκαλίες είχαν στοιχεία από την Αγία Γραφή, το Κοράνι, το Σαμανισμό, τον Παγανισμό κλπ. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν οτι οι μέθοδοί του ήταν απαίσιες και μοχθηρές διότι με αυτές έκανε πλύση εγκεφάλου ευάλωτων ατόμων. Κατά την στιγμή της σύλληψής του, η αστυνομία διερευνούσε δεκαπέντε υποθέσεις για ελλείποντα πρόσωπα. Η μία από αυτές αφορούσε την εξαφάνιση ενός κοριτσιού 14 ετών από την Λευκορωσία.
          Μετά την καταδίκη Ρούντνεβ, ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Νιζχίνσκυ δήλωσε οτι "η σημερινή ετυμηγορία δεν ήταν πολύ αντικειμενική". Το 2004 επιτροπή ψυχιάτρων χαρακτήρισε τον Ρούντνεβ, ως επικίνδυνο ψυχοπαθή. Εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο αλλά αργότερα κατόρθωσε να δραπετεύσει.
 
πηγή: aktinesblogspot
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου