Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 
.Αλβανοσκοπιανός βουλευτής που βρισκόταν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκάλεσε την χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δεν αντέδρασε κανείς.

Το επεισόδιο έγινε...

στην αίθουσα Γερουσίας της Ελληνικής Βουλής, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που διεξάγεται, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Παρόν ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο Σκοπιανός βουλευτής, HAJRULA MISINI, ο οποίος μάλιστα είναι Αλβανικής καταγωγής, έλαβε δύο φορές τον λόγο και είπε την χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης δεν παρενέβησαν καθόλου.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θεωρούσε πριν από δέκα χρόνια ότι η διεύρυνση είναι μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ε.Ε.. Σήμερα δυστυχώς βλέπω ότι η σημερινή Προεδρία δεν έχει συμπεριλάβει τη διεύρυνση της Ε.Ε. στη λίστα με τις προτεραιότητές της» είπε την πρώτη φορά που πήρε τον λόγο ο Σκοπιανός βουλευτής ενώ συνέχισε ζητώντας την στήριξη της Ελλάδος για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας: «Για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός και ένα βήμα βελτίωσης των θεσμών μας».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν αντέδρασε κανένας παρά μόνο η μεταφράστρια που «τραύλισε» λόγω αμηχανίας στις αναφορές του Σκοπιανού βουλευτή.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος περιορίστηκε, αναφέροντας μόνο το περιεχόμενο των θεμάτων που έθεσε ο Σκοπιανός βουλευτής ενώ τόνισε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βάζει εμπόδια στο ζήτημα της ονομασίας και κατά συνέπεια στην ευρωπαϊκή προοπτική για τα Σκόπια καθώς «υπάρχουν αντιρρήσεις άλλων χωρών, οι οποίες είναι πάρα πολύ σοβαρές και οι οποίες δεν σχετίζονται με το όνομα, αλλά με τον αλυτρωτισμό, με το διεθνές δίκαιο, με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Το διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι ο παρονομαστής όλου αυτού του πράγματος». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί μία συμβιβαστική λύση, «μία λύση με σύνθετο όνομα μία λύση γενικής εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου