Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

"ΕΝ ΤΟΙΣ ΡΕΙΘΡΟΙΣ"
ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
 
 
       Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ενορία μας πανηγύρισε το μεγάλο γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Για μία ακόμη φορά οι Ποταμίτες, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης απέδειξαν την πίστη τους εις τον αληθινόν Θεόν αλλά και την προσήλωσή τους εις τα λατρευτικά έθιμα που παρέλαβαν από τους προγόνους τους.
 
 
       Από ενωρίς, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες οι πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.  Τα μέλη του χορού των Ιεροψαλτών, υπό την ευθύνη του καλλικέλαδου κου Λουκά Σκορδίλη, απέδωσαν υπέροχα τους εκκλησιαστικούς ύμνους.
 
 
 
 Δεκάδες ήταν αυτοί που κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και λίγο προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και όλοι παρέλαβαν εις τα μικρά τους δοχεία το  προς "πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον" αγιασμένο ύδωρ.
 






 
       Ακολούθως και ενώ ο ουρανός στολιζόταν μόνο με μερικά σύννεφα,  με τη συνοδεία της φιλαρμονικής Κορακιάνας, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις ενοριακές  εκδηλώσεις, σχηματίστηκε ιερά πομπή με κατεύθυνση το γραφικό ποτάμι της περιοχής, οπου με κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.
 




 
        Τρείς θαρραλέοι νεαροί αψήφισαν την χαμηλή θερμοκρασία του νερού και  βούτηξαν  στο ποτάμι ευθύς αμέσως μετά και την τρίτη ρήψη του Σταυρού. Ο κος Καραταράκης ήταν αυτός που κατόρθωσε να πλησιάσει και να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, γεγονός που επιβραβεύτηκε από τον εφημέριό μας δωρίζοντάς του έναν ασημένιο επιστήθιο σταυρό.
 

 
       Παρόντες στην όλη τελετή υπήρξαν ο  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Κερκύρας καθώς επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. 
 
 

 
        Την δική τους  όμορφη "πινελιά" έδωσαν τα παιδιά του σώματος Ναυτοπροσκόπων Ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου