Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Με αγάπη αλλά και ... συμπάθεια !!!





    Ενδεχομένως ορισμένοι να ενοχλούνται κάπως για το γεγονός οτι στον χώρο μας  χρησιμοποιούμε συχνά το copy - paste, δημοσιεύοντας κείμενα από άλλες πηγές, κάτι που παρατηρείται  σε αρκετά  blogs.
    Με ιδιαίτερη αγάπη διευκρινίζουμε τα εξής: το "παρά ποταμόν" αποτελεί μία ηλεκτρονική εφημερίδα που όπως αναγράφεται στο προφίλ της αναφέρεται σε θέματα πνευματικά, ενοριακά, κοινωνικά και εθνικά. Ως εκ τούτου δεν θεωρούμε "υποτιμητικό" το γεγονός να αναρτούμε κείμενα ή ειδήσεις που μας συγκινούν και μας ωφελούν πνευματικά ή μας ενημερώνουν σε θέματα εκκλησιαστικά ή εθνικά. Απευθυνόμαστε στους πραγματικούς φίλους μας και αδελφούς, που μας έχουν  εμπιστοσύνη  και που με χαρά και ευχαρίστηση δέχονται τις αναρτήσεις μας.
     Όλους αυτούς φυσικά δεν τους θεωρούμε "πρόβατα", όπως γράφτηκε κάπου, στους οποίους βάζουμε να διαβάζουν καμιά δεκαριά αναρτήσεις την ημέρα επειδή βαριόμαστε να γράψουμε κάτι δικό μας.
     Άραγε είναι για "πρόβατα" τα κείμενα του ιερού Χρυσοστόμου, ή οι διάλογοι και οι συμβουλές του γέροντος Παϊσίου ή του αγίου γέροντος Πορφυρίου, που πολλάκις χρησιμοποιούμε στις αναρτήσεις μας;
      Είναι για "πρόβατα" οι ειδήσεις εκείνες που αναφέρονται στα μαρτύρια των εκατοντάδων χριστιανών αδελφών μας στη Συρία ή οι ειδήσεις εκείνες που μας ενημερώνουν για θέματα κοινωνικά και εθνικά;
      Και φυσικά δεν οικειοποιούμεθα τα κείμενα των αναρτήσεών μας (αυτό θα ήταν ανήθικο), καθώς πάντοτε αναφέρουμε, με ιδιαίτερη τιμή, την πηγή τους.
      Και αν καμιά φορά στις αναρτήσεις εκείνες που αναφέρονται σε θέματα της δικής μας ενορίας και στο μικρό και ελάχιστο και ταπεινό ενοριακό μας έργο, οι φωτογραφίες παρουσιάζουν και την ελαχιστότητά μας, πιστέψτε μας τούτο δεν γίνεται για την προσωπική μας προβολή.
     Δεν "λιώνουμε" να μπεί η φωτογραφία μας - το έχουμε ξεπεράσει προ πολλών ετών αυτό το μικρόβιο - ούτε αγωνιούμε για την καλύτερη και μεγαλύτερη δική μας διαφήμιση. Στα 25 χρόνια Ιερώσυνης, παρά τα λάθη και τις αμαρτίες μας, αντί να τρέχουμε πίσω από "επιφανείς" (για τον κόσμο) προσωπικότητες, που βρέθηκαν στην πορεία μας, μας αξιώσε ο Θεός  να συναναστραφούμε με αρκετούς ταπεινούς και ΑΘΟΡΥΒΟΥΣ εργάτες του Ευαγγελίου, που "μισούσαν" την προβολή, και να αντλήσουμε αρκετούς θησαυρούς από το θησαυροφυλάκιο της ψυχής τους.
     Επομένως με την τακτική του copy - paste που ακολουθεί το ιστολόγιό μας δεν προσβάλλουμε τους αδελφούς αναγνώστες μας , αλλά ταπεινά επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί τους την σοφία των Πατέρων της Εκκλησίας μας και των συγχρόνων Αγίων, η πλειοψηφία των οποίων δεν κατείχε πανεπιστημιακές περγαμηνές, αλλά πνεύμα Θεού, το οποίο ενίοτε απουσιάζει από τους συγχρόνους θεολόγους.
     Όλα αυτά με ιδιαίτερη αγάπη στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τους φίλους αναγνώστες μας από οποιαδήποτε αρνητικά σχόλια ορισμένων.

     π. Γ. 
     

1 σχόλιο:

  1. Πάτερ καλό είναι κάθε Δευτέρα να αναρτάς το κήρυγμα που βγάζεις τις Κυριακές. Γιατί μιλάς απλά και όμορφα, ό,τι καλύτερο δηλαδή. Επίσης, γιατί δεν αναφέρεις ότι έγραψες ό,τι έγραψες παραπάνω ορμώμενος από το άρθρο μου για την "αντιγραφική θεολογία"? κάνε μια αναζήτηση στο google για το "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" και θα καταλάβεις πόσο δίκιο έχω. Όσο για τα "πρόβατα" άλλα εννοούσα, άλλα κατάλαβες. Θα σου στείλω να δεις δύο site "μεγάλων" ενοριών της αρχιεπισκοπής (μία στα νότια, και μία στα ανατολικά), και θα καταλάβεις τί εννοώ! Όσον αφορά στις φωτογραφίες, γιατί δεν αναφέρεις ότι και στα "ειδησεογραφικά" site δεν υπάρχει ίχνος θεολογίας ή ψυχικής καλλιέργειας αλλά μόνο "βλαδικολογία"; (βλαδίκα Владика στα βουλγαρικά είναι ο δεσπότης) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή