Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

"ΕΝ ΠΟΤΑΜΩ ... ΑΡΣΕΝΙΕ ΣΕ ΤΙΜΩΜΕΝ"




          
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια η των Κερκυραίων Εκκλησία εόρτασε την ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρος ημών ΑΡΣΕΝΙΟΥ Μητροπολίτου Κε΄ρκύρας, του οποίου τα χαριτόβρυτα λείψανα φυλάσσονται στο ιερό παρεκκλήσι της Επισκοπής.

            Ο Άγιος Αρσένιος έζησε στην Ιερουσαλήμ (867 - 886) οπου σε ηλικία μόλις 12 ετών εκάρη μοναχός σε ένα από τα Μοναστήρια της περιοχής.

             Χειροτονούμενος πρεσβύτερος στη Σελεύκεια, μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη οπου λόγω της ενάρετης ζωής του χειροτονείται Επίσκοπος Κερκύρας αναλώμενος εις την διαποίμανση του ποιμνίου του.


             
          Σε ένα ταξίδι του, όμως, προς Κωνσταντινούπολη, κατά την επιστροφή, αρρώστησε βαρύτατα με αποτέλεσμα το 953 μ.Χ. ο γέρος επίσκοπος των Κερκυραίων ν΄αφήσει την τελευταία του πνοή και να ταφεί στην Κόρινθο.
              Οι Κερκυραίοι, όμως, ήταν αδύνατον ν΄αφήσουν τον πνευματικό τους πατέρα σε ξένη και έτσι αντιπροσωπεία τους μετέβει στην Κόρινθο προκειμένου να μεταφέρουν το λείψανό του στο νησί.


             
              Βιώνοντας πολλά και θαυμαστά γεγονότα, ανεκηρύχθη άγιος και προστάτης των Κερκυραίων.
               Η μνήμη του Αγίου Αρσενίου τιμάται ιδιαιτέρως στο προάστιό μας καθώς υπάρχει ενοριακό παρεκκλήσι, κτίσμα του 15ου αιώνος, επ΄ονόματι του Αγίου.




           
       Κάθε χρόνο ο χώρος του Ναού κατακλύζεται από προσκυνητές που σπεύδουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν την ιερά του εικόνα καταθέτοντας τα αιτήματά τους επικαλούμενοι τις πρεσβείες του Αγίου τους.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου