Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΑ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΞΗΛΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΣΤΗ ΜΑΑΛΟΥΛΑ

        
alt"Γίνεται προσπάθεια για την απελευθέρωση των γυναικών μοναχών"
Η εφημερίδα al Akhbar  δημοσιεύει ότι οι μαχητές της ισλαμικής ομάδας του «Μετώπου της Νίκης» έχουν ξηλώσει όλες τις καμπάνες των εκκλησιών στην Μααλούλα, εκτός από άγαλμα του Ιησού Χριστού που φυλάγεται στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην πόλη.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που τώρα είναι εκτός της Μααλούλα «κανίβαλοι ένοπλοι ξήλωσαν τις καμπάνες των εκκλησιών, ανατίναξαν το άγαλμα της Παναγίας που βρίσκεται στην καρδιά του βουνού στη Μααλούλα, κοντά στο Ambassador Hotel». Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μαχητές «της Νίκης» έχουν αρπάξει μια μεγάλη σειρά αρχαίων σκευών καθώς και εικονίδια  και παραστάσεις που σχετίζονται με την ιστορία της χριστιανικής πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πηγής, τα μνημεία που έχουν ληστέψει τα μεταφέρουν με τη συνεργασία λαθρεμπόρων σε άλλα μέρη της Συρίας και του Λιβάνου για να παραδοθούν εκτός Συρίας, κυρίως στην Τουρκία και την Ιταλία. Οι πληροφορίες ομιλούν για μεγάλο όγκο αντικειμένων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ορθοδόξων, Robert White, ο οποίος συνοδεύεται από ανθρώπους των απαχθέντων μοναχών της Μονής της Αγίας Θέκλας, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της Γενικής Ασφάλεια του Λιβάνου, υποστράτηγο Abbas Ibrahim.

Σύμφωνα με τον White η συνάντηση ήταν πολύ θετική και γίνεται σοβαρή δουλειά για την απελευθέρωση των γυναικών μοναχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου