Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΒΙΔΟ
 
 
 
 
      Για μία ακόμη χρονιά ο εφημέριός μας, π. Γεώργιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ν ε κ τ α ρ ί ο υ, και μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου και υπευθύνου της νησίδος Βίδο, κ. Αλεξάνδρου Καρδαμίτση παρευρέθηκε στην ετήσια πανήγυρι του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου με την ευκαιρία την εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου.

 

 
     Το εσπέρας της παραμονής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
      Την επομένη και κυριώνυμο ημέρα, ο εφημέριός μας ομού μετά του αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Καρύδη τέλεσαν τον Όρθρο μετά της Αρτοκλασίας και εν συνεχεία την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποίαν παρηκολούθησαν δεκάδες πιστών που από ενωρίς επιβιβάστηκαν στο μικρό πλοιάριο και ανηφόρισαν στον μικρό λοφίσκο της νησίδος.



 
        Στο σύντομο κήρυγμά του ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στην λάμψη του "φωτεινού αστέρος του πνευματικού στερεώματος" που οφείλεται στην πίστη του, την αγαθοεργία του, τον λόγο του αλλά κυρίως στο μαρτύριό του και κάλεσε τους πιστούς να δεχθούμε όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας ως πρότυπά μας και οδοδείκτες  της ζωής μας.
        Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Στεφάνου που ξεκίνησε από τον Ναό, κατέβηκε στον μικρό λιμένα, οπου και πραγματοποιήθηκε δέησις και εν συνεχεία ανηφόρισε και πάλι με τελική κατάληξη τον Ιερό Ναό.
        Στην λιτάνευση συμμετείχε τμήμα των Προσκόπων όπως επίσης και τμήμα της πολυμελούς μικτής χορωδίας της Πολιτιστικής Ενώσεως Ποταμού "ο Μπόργος".
       Το κύριο χαρακτηριστικό και της εφετινής πανηγύρεως υπήρξε η αθρόα προσέλευσις των πιστών κατά το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας.
 





 
        Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κύριος "υπεύθυνος" της άψογης διοργάνωσης της πανηγύρεως είναι ο Ποταμίτης δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Καρδαμίτσης ο οποίος επί σειρά ετών διακονεί "ψυχή τε και σώματι" την νησίδα με αποτέλεσμα να έχει εγκαταστήσει τις υποδομές εκείνες που απαιτούνται για την προστασία της πανέμορφης καταπράσινης φύσης αλλά και την άψογη φιλοξενία νεαρών κατασκηνωτών και άλλων κοινωνικών ομάδων κατά τις διάφορες περιόδους του έτους.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου