Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

«Σβήνουν» ελληνικές φωνές! Λουκέτο σε εφημερίδα της Πόλης
και στη Φωνή της Αμερικής




σβήνουν-ελληνικές-φωνές

Σημαντικές ελληνικές φωνές “σβήνουν” για πάντα. Σημεία των καιρών που θα έπρεπε να μας ανησυχούν. Όχι για λόγους συναισθηματικούς . Η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κωνσταντινούπολης βάζει οριστικά λουκέτο. Κυκλοφορούσε από το 1925 στην Πόλη. Και δεν ενημέρωνε απλώς. Διατηρούσε ζωντανή την ελληνική γλώσσα.


Ο Μιχάλης Βασιλειάδης ιδιοκτήτης της εφημερίδας έκανε τα πάντα για να κρατήσει την εφημερίδα ζωντανή. Πέρυσι έκανε έκκληση για συνδρομές. 350 νέες συνδρομές έδωσαν μια ελπίδα . Αλλά δεν αρκούσαν.

Η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινότητα της Τουρκίας συνέβαλαν στο παρελθόν για να σωθεί η εφημερίδα. Αλλά τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια θέληση.

Η οικονομική κρίση, όσο και ο μικρός αριθμός Ελλήνων στην Πόλη που συνεχώς μειώνεται οδήγησαν την «Απογευματινή» σε κλείσιμο.

Όπως αναφέρει το Greek Reporter ο Μιχάλης Βασιλειάδης δήλωσε :

«Πέρσι γράφτηκαν 350 συνδρομητές για να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα εγώ πώς να τους πω ανανεώστε την συνδρομή σας;» και πρόσθεσε «Το κλείσιμο της εφημερίδας εδώ προκαλεί απελπισία. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως πλέον ήλθε το τέλος της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Θα τεθεί και θέμα κλεισίματος των σχολείων. Και έτσι χάνονται τα ίχνη μας».

Λουκέτο και στην Φωνή της Αμερικής.

Μετά από 72 χρόνια λειτουργίας η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής θα πάψει να εκπέμπει. Περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για την λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.
Η τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος από τον Σκάι.
Η Ελληνική Υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της ΦτΑ. Ξεκίνησε την λειτουργία της το 1942 και από τότε καλύπτει  διεθνείς εξελίξεις καθώς και το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου