Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

 
 
             
            
      
1Στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"-Στάση ΜΕΤΡΟ:Μέγαρο Μουσικής 

Όπως μας είπαν οι γιατροί και ο άντρας της Μαρίας, η κατάσταση έχει ως εξής:
Η Μαρία έχει επιπλοκές από τη θεραπεία της λευχαιμίας και έχει πλέον ακατάσχετη αιμορραγία η οποία με το ζόρι συγκρατείται. Οι γιατροί ψάχνουν τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος η οποία είναι της Μαρίας για να εντοπίσουν μία συγκεκριμένη υποομάδα ώστε να περάσουν σε μεταγγίσεις. Η συγκεκριμένη υποομάδα είναι αυτή που κάνει το αίμα να παραμένει στο σώμα. Δυστυχώς χρειάζεται 3 φιάλες ημερησίως.. Όσοι πάνε που δεν έχουν ομάδα αίματος 0 ρέζους + απλώς βοηθούν ως |ανταλλαγή στο μέλλον αν χρειαστεί.


Από το πρωί δώσανε αίμα δεκάδες άτομα και μόνο μίας κοπέλας ήταν συμβατό. Δυστυχώς οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3 περίπου μήνες. Αν βρίσκεται συμβατός άντρας, μπορεί ανά δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο. Επίσης, λόγω της λευχαιμίας, ζητούν οι γιατροί να μην είναι ο αιμοδότης συμπτωματικός σε κρύωμα γρίπη κλπ καθώς η κοπέλα δεν έχει ουσιαστικά ενεργό το ανοσοποιητικό της. Ελπίζω να βοήθησαν οι λεπτομέρειες αυτές.

Προς αποφυγή ταλαιπωριών στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καλό θα ήταν όσοι θέλουν να δώσουν αίμα, να επικοινωνούν προηγουμένως με το Νοσοκομείο στα τηλέφωνα 213216200 και 2103381100 για να κλείσουν ραντεβού

Το όνομα  είναι Μαρία Κολοκούρη

Δυστυχώς το Αλεξάνδρα για το σαββατοκύριακο και την αργία της Δευτέρας σταματάει τις αιμοδοσίες, όποιος/όποια θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Γ. Γεννηματάς (Γενικό Κρατικό Αθηνών) στο οποίο λειτουργεί κέντρο αιμοδοσίας.

Ώρες λειτουργίας:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 8.30ΠΜ6.00ΜΜ Σ/Κ – ΑΡΓΙΕΣ 8.30ΠΜ - 2.00ΜΜ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΧΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. ΤΥΠΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ 0 ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου