Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
& ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΥ
 

          
            Με την αρμόζουσα επισημότητα και λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου ο όρθρος και η πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου, στον κεντρικό και ιστορικό Ιερό Ναό του προαστίου μας.


          
          Η εφετινή εορταστική λατρευτική εκδήλωση είχε μία διαφορετική χροιά καθώς στον Ναό εκτός΄από την περίπυστο Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της "Δημοσιάνας", φυλάσσεται ως πολύτιμος αδάμας  τμήμα της τιμίας κάρας του Οσίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, που μόλιςτον περασμένο Ιούνιο αποκτήθηκε και τοποθετήθηκε ως μόνιμος  πηγή ευλογίας και αγιασμού στον Ιερό Ναό του προαστίου μας. 


 
          Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο ταπεινός και πολιός λευϊτης, πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Τόμπρος, συνταξιούχος κληρικός της τοπικής μας Εκκλησίας που επί σειρά δεκαετιών διηκόνησε με φόβο Θεού το Ιερό Θυσιαστήριο και εξακολουθεί να διακονεί παρά το γεγονός οτι διανύει την ενάτη δεκαετία της ζωής του.


 
            Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής συνάξεως ανεγνώσθη και το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.



 
            Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τελετή Δοξολογίας για την είσοδο του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου