Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

 Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΡΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ Ε.Ν.Ο.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ








         Πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για την νέα κατηχητική περίοδο,  εκδρομική και προσκυνηματική εξόρμηση τμήματος των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.).
            Κεντρικός προορισμός υπήρξε η Σεβασμία Γυναικεία Ιερά Μονή Παντοκράτορος χωρίου Αγίου Αθανασίου. Ο τόπος γνώριμος και φιλικός καθώς και κατά την περσινή περίοδο μέλη των Ε.Ν.Ο.Π. είχαν γευθεί της αβραμιαίας φιλοξενίας των μοναζουσών.
             Η αγάπη και η διάθεση για εξυπηρέτηση, συγκίνησε τους νεαρούς προσκυνητές και τους συνοδούς τους.

              Το Καθολικόν της Μονής ήταν ο πρώτος χώρος συγκέντρωσης οπου μία μοναχή (πρώην εκπαιδευτικός) ανέλαβε να μιλήσει σχετικά με την ιστορία της Μονής αλλά και να καταθέσει στις ψυχές όλων λόγια αγάπης και ευσεβείας.


             


                      Το άγγιγμα αυτό της ψυχής ήταν από όλους φανερό αφού καθ' όλη την διάρκεια της πνευματικής αυτής επικοινωνίας και επαφής τα νεαρά μέλη δεν έδειξαν κανένα ίχνος κούρασης.
                 Τα παιδιά αφού προσκύνησαν τις Ιερές εικόνες του τέμπλου, στάθηκαν κυρίως μπροστά στην νεοαποκτηθείσα μεγάλων διαστάσεων Ιερά Εικόνα της Παναγίας της "Παραμυθίας", οπου και πληροφορήθηκαν σχετικά με την "παράξενη" απεικόνιση της Παναγίας και του Χριστού μας.
                Το δεύτερο σημείο συγκέντρωσης ήταν το μεγάλο αρχονταρίκι της Μονής όπου με το που μικροί και μεγάλοι εισήλθαν σ΄αυτό, μοναχές με γρήγορες αλλά συγχρόνως άκρως ευγενικές κινήσεις έσπευσαν να καλοσωρίσουν και να προσφέρουν σε όλους τα μοναδικά σε γεύση γλυκίσματα που οι ίδιες είχαν ετοιμάσει με περισσή αγάπη.
                  Ιδιαίτερη υπήρξε η στιγμή όταν  στον χώρο έφθασε και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, μοναχή Ευφημία, η οποία εξεδήλωσε την χαρά της αλλά και τον ενθουσιασμό της για την παρουσία τόσων παιδιών. Προ της αναχωρήσεως όλοι οι προσκυνητές παρέλαβαν από το χέρι της Γερόντισσας Ευφημίας μικρές εικόνες της Παναγίας της "Παραμυθίας", ως ευλογία.
                   Εν συνεχεία τα πενήντα άτομα κατευθύνθηκαν προς το αθλητικό κέντρο του χωρίου Άγιος Αθανάσιος, οπου εκεί στο μεγάλο και όμορφο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο, οι μεγαλύτεροι, ενώ οι μικρότεροι διασκέδασαν με τον δικό τους τρόπο.
                    Προ της αναχωρήσεως μικροί και μεγάλοι γεύθηκαν το πεντανόστιμο  πρόγευμα που είχαν ετοιμάσει και συσκευάσει στελέχη του Νεανικού Έργου της ενορίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου