Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

         ΓΙΑΤΙ  ΑΡΑΓΕ ;;;
Resultado de imagen para ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


 

      Επέστρεψε το μεσημέρι ο μαθητής της Δ΄τάξης του Δημοτικού στο σπίτι του και στο ερώτημα των γονιών του: "Τι μαθήματα έχεις για αύριο στο σχολείο;", εκείνος απήντησε ότι μεταξύ άλλων έχει και Θρησκευτικά.
       Όμως, συμπλήρωσε ότι δεν έχει να διαβάσει κάτι για το τελευταίο αυτό μάθημα καθώς ο δάσκαλος τους είπε ότι στο εξής το μάθημα των Θρησκευτικών θα γίνεται μόνο, με μία απλή ανάγνωση στο σχολείο, οι μαθητές δεν θα επιβαρύνονται με ιδιαίτερη μελέτη στο σπίτι και φυσικά δεν θα ελέγχονται στο κατά πόσον γνωρίζουν το μάθημα ή όχι. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να φέρνουν καν το βιβλίο στο σχολείο.
        Ομολογουμένως πρωτάκουστες "ειδήσεις" μετέφερε ο μικρός μαθητής στο σπίτι του. Στεναχωρήθηκαν οι γονείς για την κατάντια αυτή του εκπαιδευτικού συστήματος. Στεναχώρια και πολλά ερωτήματα... αναπάντητα ερωτήματα που πληγώνουν την καρδιά κάθε Έλληνορθόδοξου πολίτη.
          Άρα δεν λύθηκε η κόντρα μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, που ταλάνησε την πατρίδα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα;  Δεν λύθηκαν οι μεταξύ τους παρεξηγήσεις; Ο περιβόητος πρ. υπουργός της Παιδείας δεν απομακρύνθηκε από την "καθέδρα" του; Την ευθύνη του ιερού υπουργείου της Παιδείας και των Θρησκευμάτων δεν ανέλαβε νέος υπουργός; Ή ισχύει το "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;".
          Η διαμάχη και η μεγάλη κόντρα για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν ήταν για την αλλαγή των προσώπων αλλά για την αλλαγή της πολιτικής στο συγκεκριμένο μάθημα. Δεν μας απασχολεί το πως θα λέγεται ο εκάστοτε υπουργός της Παιδείας, αλλά το ποια πολιτική ακολουθεί.
         Άλλο μεγάλο ερώτημα είναι: ποιος νους χαράζει την πολιτική αυτή; Ποια κέντρα επιβάλλουν την υλοποίηση αυτής της πολιτικής; Είναι άραγε η ενσάρκωση μιας νοσηρής ιδεολογίας της "αριστερής" παράταξης ή η ενσάρκωση αποφάσεων ξένων κέντρων υπερεξουσίας; Γιατί δεν το ομολογούν και μας εμπαίζουν; Και κυρίως εμπαίζουν τον εαυτό τους...
         Γιατί προ μερικών ετών ένας Έλληνας υπουργός "ομολόγησε" κυνικά ότι: "Εγώ μόνο υπογράφω! "Άλλοι αποφασίζουν!"; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα ανιλεή οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα ήδη γκρεμισμένα ελληνικά νοικοκυριά. Άλλοι τα αποφασίζουν και οι "δικοί" μας τα υλοποιούν. (Ας κάνουν και διαφορετικά...!!!).
         Και κάτι ακόμα: η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του ιερού μαθήματος ισχύει και για τα άλλα δόγματα και θρησκείες; Ναι ή όχι;  Γιατί σ΄αυτούς επιτρέπεται από μόνοι τους να ορίζουν το περιεχόμενο της διδασκαλίας των θρησκευτικών τους μαθημάτων και μάλιστα οι ίδιοι να προτείνουν και τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν; ΓΙΑΤΙ;
       Τόσο ΜΙΣΟΣ, πια, για την Ορθόδοξη διδασκαλία; Τίποτα, μα τίποτα δεν προσέφερε η Ορθοδοξία σ΄αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο;
      Αισθάνονται Έλληνες όλοι όσοι καρατομούν τα θεμέλια του μεγάλου μας σπιτιού, που ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ; Αισθάνονται Έλληνες όλοι όσοι ξεφτίζουν το υπέροχο αυτό υφαντό που ονομάζεται ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ;
       Για  ένα πράγμα να είναι βέβαιοι: Ο ρόλος του καθενός είναι πλέον ξεκάθαρος. Δεν  μας θαμπώνουν πλέον ούτε τα χαμόγελα, ούτε οι εναγκαλισμοί με τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες, που αρχίζουν σιγά σιγά να αρθρώνουν λόγο αληθείας. Υπάρχει ένας λαός πιστός στις παραδόσεις του και αυτές τις παραδόσεις δεν είμεθα διατεθειμένοι να τις προδόσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου