Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016


Και με την άδεια του Κορανίου: Μουσουλμάνοι μπορούν να φορούν τον Σταυρό για να εξαπατήσουν τους Χριστιανούς!

  • Από ekklhsiaonline
Και με την άδεια του Κορανίου: Μουσουλμάνοι μπορούν να φορούν τον Σταυρό για να εξαπατήσουν τους Χριστιανούς!
 
Του Μανώλη Κείου 
Ένα βίντεο στην αραβική γλώσσα του καθηγητή του πανεπιστημίου του Al Azhar που εδρεύει στο Κάιρο, Δρ Salim Abdul Galil, είναι... διδακτικό για το πώς το αιγυπτιακό ίδρυμα βλέπει τη σχέση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών.
Πορεύεται με βάση το εξής απόσπασμα από το Κοράνι 3:28: “Ας τους πιστούς να μην έχουν για φίλους και συμμάχους τους απίστους και όχι πιστούς: Όποιος κάνει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έχει καμία εναπομείνασα σχέση με τον Αλλάχ, εκτός και αν φυλάτε τον εαυτό σας από αυτούς, αφού ληαμβάνετε προφυλάξεις"
Με αυτό το στίχο από το Κοράνι ο Galil εξηγεί ότι οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίσουν ή να βοηθήσουν τους μη μουσουλμάνους, ιδιαίτερα ενάντια σε σύντροφο μουσουλμάνο.
Ωστόσο, αν οι μουσουλμάνοι βρίσκονται υπό μη-μουσουλμανική εξουσία και το φόβο για τον εαυτό τους, μπορούν, σύμφωνα με τα λόγια του στίχου Κορανίου, να προστατεύονται οι ίδιοι, και να λαμβάνουν προφυλάξεις.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι είναι επιτρεπτό για τους μουσουλμάνους να προσποιούνται ότι είναι «ένας από αυτούς», τους απίστους αλλά μόνο στο εξωτερικό.
Εν είδει παραδείγματος, είπε ότι αν ο μουσουλμάνος είναι υπό την εποπτεία των Χριστιανών, και ο σταυρός είναι παντού, οι Μουσουλμάνοι μπορούν να φορούν το σταυρό και να το κρεμούν -παρά το πολύ γνωστό παθογόνο μίσος του Ισλάμ για τον σταυρό- μπορεί επίσης να προσποιούνται ότι είναι Χριστιναοί και να κρύβουν τις μουσουλμανικές συνήθειές τους.
Ο Galil ονόμασε αυτή η στρατηγική, ως το δόγμα της taqiyya-ως "άδεια" που χορηγείται από τον Αλλάχ για τους μουσουλμάνους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τους απίστους.


- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/17646-kai-me-tin-adeia-tou-koraniou-mousoulmanoi-boroyn-na-foroyn-ton-stavro-gia-na-eksapatisoun-tous-xristianoys#sthash.RdXKVFZ5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου