Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

NEO ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


        Με τις ευχές και ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική περίοδος. Την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού τέλεσε  ο εφημέριός μας, π. Γεώργιος, ο οποίος με συγκίνηση έφθασε στον χώρο του σχολείου του ιστορικού μας προαστίου, αφού πολλά από τους μαθητές συμμετέχουν και στις κατηχητικές ομάδες της ενορίας μας.
       Ο διευθυντής αλλά και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με απόλυτη προσήλωση κατά την διάρκεια της ακολουθίας και προσκύνησαν πρώτοι και με ιδιαίτερη ευλάβεια τον Τίμιο Σταυρό. Ομοίως και οι μαθητές με αρκετούς από τους γονείς και κηδεμόνες τους παρηκολούθησαν με όση τάξη μπορούσαν τον Αγιασμό.


       Βέβαια η προσοχή όλων έπεσε στους πιο μικρούς μαθητές, του Νηπιαγωγείου αλλά και των τμημάτων της πρώτης τάξης, που για πρώτη φορά γίνονται μέτοχοι και κοινωνοί της σχολικής κοινότητος.
        Προ της απολύσεως του Αγιασμού ο π. Γεώργιος ανέγνωσε τον εγκύκλιο και πατρικό χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, που απευθυνόταν προ όλους τους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς του νησιού μας. Ομοίως εγκάρδιο σύντομο χαιρετισμό απήυθυνε και ο εφημέριός μας.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου