Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η 4η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ
 ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ





      Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η κατ΄έτος ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ από την Ενορία μας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 72 ετών από το φρικιαστικό πρωινό της 13ης Σεπτεμβρίου του 1943, όταν γερμανικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη από ιταλικά αντιαεροπορικά πυρά και κατέπεσε με σφοδρότητα εις το μικρό κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Υ. Θ. Ελεούσης, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κωδωνοστασίου αλλά και την ολοσχερή , εξ αιτίας πυρκαϊάς, καταστροφή του Ι. Ναού. Η πτώση δε του γερμανικού αεροσκάφους αποτέλεσε, ως γνωστόν, την αφορμή για την, δια εμπρηστικών βομβών, καταστροφή της πόλεως και των περιχώρων του νησιού μας, από τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.




     
     Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Ενορία μας έχει καθιερώσει την  πένθιμη κρούση των κωδώνων της Ελεούσης κατά την 8ην πρωινήν ώραν και το εσπέρας της ιδίας ημέρας την πραγματοποίηση ειδική εκδήλωσης.
     Κατά την εφετινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητης υπήρξε ο ποταμίτης ιστοριοδίφης κος Θεόδωρος Ιωάννου Μεταλληνός, ο οποίος με την βοήθεια πολυμέσων ανέπτυξε το θέμα του: "ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ".





        Ακολούθως μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου του νησιού μας παρουσίασαν, με τον δικό τους τρόπο, τα τραγικά γεγονότα της 13ης και 14ης Σεπτεμβρίου του 1943.



       Η όλη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη αίθουσα της ενορίας μας και η οποία είχε κυριολεκτικά κατακλυστεί από άτομα κάθε ηλικίας, "έκλεισε" με την μικτή χορωδία της Π.Ε.Π. "ο Μπόργος", αποδίδοντας επίκαιρα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κας Ρόζης Ανεμογιάννη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου