Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ



      
      Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία οτι οι φιλίες που δημιουργούνται μέσα στις Κατηχητικές Συνάξεις της Εκκλησίας μας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και ισχυρές. Και αυτό διότι ο συνδετικός κρίκος είναι ο ίδιος ο Χριστός μας.
        Και οι φιλίες αυτές δεν αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά και όλα τα μέλη των οικογενειών τους.
        Αυτό ακριβώς βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε στις Νεανικές Ομάδες της ενορίας μας. Ανάμεσα στους κατηχητοπαίδες και στις οικογενειές τους αναπτύχθηκαν συναισθήματα  ισχυρά. Άδολη και ειλικρινής αγάπη, αλληλοβοήθεια, ενδιαφέρον, συμπαράσταση, στοργή, παρηγορία, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους άρρηκτους αυτούς δεσμούς. 


      
       Ποιο άραγε το μυστικό; Ομιλούν όλοι τους την ίδια "γλώσσα", την "γλώσσα" του Χριστού και της Εκκλησίας μας. Γι΄αυτό και οι όμορφες αυτές παρέες δεν κράτησαν μόνο κατά την διάρκεια της περσινής Κατηχητικής περιόδου, αλλά συνεχίσθηκαν και κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.
        Τι και αν οι οικονομικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν στους περισσοτέρους να αποδράσουμε οικογενειακώς σε κάποιο άλλο νησί ή παραθεριστικό κέντρο; Εμείς περάσαμε τις καλύτερες διακοπές. Την ομορφιά δεν την δημιουργεί μόνον ο τόπος αλλά κυρίως η καλή συντροφιά και μάλιστα η χριστιανική συντροφιά.
      Το εφετινό μας καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από αρκετές βουτιές στα καταγάλανα  νερά των παραλιών του νησιού μας, από καθημερινές βραδυνές συνάξεις στον φιλόξενο χώρο της Παναγίας μας που περιείχαν ωραίες και εποικοδομητικές  συζητήσεις, παρέα με τον εφημέριό μας και κυρίως από πάρα πολύ παιχνίδι, μέχρι τελικής πτώσεως, στον προαύλιο χώρο της Ελεούσας. Και φυσικά στο παιχνίδι αρκετές φορές συμμετείχαν και οι γονείς. Οι μπαταρίες μας αισθανόμαστε οτι έχουν φορτώσει για τα καλά.


       Είμαστε τόσο χαρούμενοι! Νοιώσαμε και νοιώθουμε την ευλογία του Θεού!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου