Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ήρθαν πολλοί με το ένδυμα του Χριστού επάνω τους και τον λύκο μέσα τους
         
  • Από  diakonima.gr
Ήρθαν πολλοί με το ένδυμα του Χριστού επάνω τους και τον λύκο μέσα τους
 
Ήρθαν πολλοί με το ένδυμα του Χριστού επάνω τους και τον λύκο μέσα τους. Διέκρινα πώς αγάπη Χριστού δεν είχαν μέσα τους.
Διά της εκβιομηχάνισης ανατέλλει η εποχή του λίθου. Λιθολατρεία, αυτή είναι η ευρωπαϊκή κουλτούρα μαζί με τα υποκατάστατά της. Κατασκευαστές ειδώλων οι πετρωμένες ψυχές φτιάχνουν πέτρινα είδωλα και ιδανικά. Τα πάντα ξηραίνονται, μαραίνονται και πετρώνουν σε αυτό το πολιτιστικό μίγμα της λατρείας των κτισμάτων στην Ευρώπη….
Μόλις ο πανοικτίρμων Κύριος αφυπνίσει μέσα στον άνθρωπο την συναίσθηση της αμαρτωλότητος, τον εισάγει ήδη στον αγώνα κατά της αμαρτίας.
Επειδή δεν έχει μέσα του Θεό, δεν έχει εντός του τίποτε το θεϊκό. Η διάνοια σαπίζει, φθείρεται, εξαιτίας της αθεΐας και της απιστίας και διαχέεται.
Πως μπορεί ο άνθρωπος να αποδείξει πώς σήμερα είναι του Χριστού ενώ μέχρι χτές δεν ήταν δικός Του;… Με καινούρια ζωή στην θέση της παλαιάς και μάλιστα ζωή ευαγγελική και θεανθρώπινη.
Το να φονεύσεις άνθρωπο σημαίνει να του αρπάξεις τον χρόνο πού του έδωσε ο Θεός ώστε, με την επίγειο ζωή του μέσα στον χρόνο, να αποκτήσει την αιώνια ζωή. Σημαίνει ακόμη ότι απλώνεις το χέρι σου επάνω στο πολυτιμότερο δημιούργημα του Θεού μέσα στον όρατό κόσμο. Στο τέλος – τέλος σημαίνει ότι στρέφεσαι ενάντια σε αυτόν τον ίδιο τον Θεό αφού, ο,τι έχει ο άνθρωπος, από το Θεό προέρχεται, η ψυχή και το σώμα.
Νόημα και χαρά αληθινή στην πικρά του άνθρωπου ζωή επί της γης, Αυτός και ουδέν άλλο και ουδείς άλλος.
Χωρίς την ανάσταση δεν υπάρχει ούτε στον ουρανό ούτε υπό τον ουρανό τίποτε πιο παράλογο από τον κόσμο αυτό ούτε μεγαλυτέρα απελπισία από την ζωή αυτή, δίχως αθανασία.
Άνευ της αναστάσεως του Χριστού δεν θα υπήρχε καν ο Χριστιανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου