Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Κάθε μία ώρα σκοτώνεται ένα παιδί στη Γάζα - Ανατριχιαστικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών
         
  • Πηγή:   briefingnews.gr
Κάθε μία ώρα σκοτώνεται ένα παιδί στη Γάζα - Ανατριχιαστικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών
  

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν φύγει από τη ζωή 599 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 443 ήταν άμαχοι. Από αυτούς, οι 74 ήταν γυναίκες και τα 147 παιδιά.
- Από την πλευρά των Ισραηλινών, 28 άτομα έχουν σκοτωθεί. Οι 26 ήταν στρατιώτες και οι δύο άμαχοι.
- Από τους 3.504 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν, οι 1.153 ήταν γυναίκες και οι 1.100 παιδιά.
- Ο ισραηλινός στρατός έχει κηρύξει ως νεκρή ζώνη το 44% μιας περιοχής στη Γάζα που εκτείνεται σε ακτίνα 3 χλμ.
- Περίπου 117.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία των Ηνωμένων Εθνών.
- Τις τελευταίες 48 ώρες, ένα παιδί χάνει τη ζωή του ανά ώρα που περνά από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Επικαλούμενοι την ανάγκη να εξουδετερώσουν τη Χαμάς, οι Ισραηλινοί έχουν πλήξει σχολεία και νοσοκομεία, αφαιρώντας ζωές αθώων ανθρώπων. Την ίδια ώρα, η Δύση αρκείται σε απλά καλέσματα για κατάπαυση του πυρός και κανείς δεν αντιδρά στις μαζικές δολοφονίες και στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τύποι σαν τον διπλωμάτη Ρον Ντέρμερ, κάνουν λόγο για απίστευτη αυτοσυγκράτηση από πλευράς ισραηλινού στρατού, χωρίς να αντιδρά κανείς. «Στους στρατιώτες μας πρέπει να δοθεί Νομπέλ Ειρήνης», ισχυρίστηκε ο εν λόγω κύριος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης «Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ» συμπληρώνοντας ότι κάποιοι «κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου».
Αλλοι πέντε νεκροί σε πρωινή επιδρομή
Ακόμη πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.
Οι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο Αμπασάν, μια τοποθεσία ανατολικά του Χαν Γιούνις, κατά τη 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του θυλάκου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.
Τα πτώματα τους διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ του Χάν Γιούνις. Ο θάνατός τους αυξάνει σε τουλάχιστον 644 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους (βάσει των στοιχείων των ίδιων των Παλαιστίνιων) από την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ. Στο ίδιο διάστημα έχουν σκοτωθεί 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.
Στο μεταξύ, στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) επρόκειτο ν' αρχίσει στη Γενεύη η έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Διοκαιώματα. Τη διεξαγωγή της ζήτησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου εξ ονόματος της αραβικής ομάδας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Πακιστάν εξ ονόματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και ο μόνιμος παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης.
Η απόφαση που έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη καταδικάζει "τις γενικευμένες, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών" που απορρέουν από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από τις 13 Ιουνίου στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, "ιδιαίτερα από την τελευταία στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία έγιναν τυφλές και δυσανάλογες επιθέσεις που μπορεί να συνιστούν διεθνή εγκλήματα".
Στην απόφαση ζητείται επίσης "να σταλεί επειγόντως μια ανεξάρτητη διεθνής ερευνητική επιτροπή" για να ερευνήσει σχετικά με τις παραβιάσεις αυτές και καλούνται οι ερευνητές να καταρτίσουν ένα κατάλογο "των παραβιάσεων και των εγκλημάτων που διαπράττονται" και "να ταυτοποιήσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι" ώστε να δικαστούν και να "μπει τέλος στην ατιμωρησία".
Στο κείμενο ζητείται εξάλλου να τεθούν οι Παλαιστίνιοι υπό "άμεση διεθνή προστασία". Απευθύνεται έκκληση για "άμεση παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων" και για "να μπει τέλος στις επιθέσεις εναντίον των αμάχων, περιλαμβανομένων και των ισραηλινών αμάχων".
Στην απόφαση ζητείται, επίσης από την Ελβετία, ως κράτος θεματοφύλακα των Συνθηκών της Γενεύης-θεμελιωδών κειμένων του ανθρωπιστικού δικαίου-να οργανώσει επειγόντως μια διάσκεψη για την κατάσταση στα Κατεχόμενα. Μια επιστολή προς την κατεύθυνση αυτή, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, έχει ήδη σταλεί στη Βέρνη από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου