Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Νέα περικοπή στα Θρησκευτικά
         
  • Πηγή: Agioritikovima
Νέα περικοπή στα Θρησκευτικά

 
Ιδιαίτερη απορία προκαλεί ο νέος αιφνιδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, με την δημοσιοποίηση του νέου ωρολογίου προγράμματος για τις Α΄,Β΄& Γ΄ τάξεις του εσπερινού λυκείου [με ισχύ από το σχ. έτος 2014-2015 ] και για τη Δ΄ τάξη [με ισχύ από το σχ. έτος 2015-2016] καθώς απουσιάζει από τη τελευταία η μία(1) ώρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που υπήρχε μέχρι σήμερα.
Η ενέργεια αυτή έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει μια παλιά και γνωστή στον εκπαιδευτικό κόσμο πολιτική του υπουργείου, αφού χωρίς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους ή θιγόμενους από μια απόφαση, όπως η προηγούμενη, επιλέγει την τακτική του τετελεσμένου. Προφανώς η διαμαρτυρία μας δεν αφορά μόνο στην απώλεια μιας ώρας από το ωράριο του εργαζόμενου θεολόγου εκπαιδευτικού, που βλέπει και πάλι, εντελώς απροειδοποίητα να συρρικνώνεται το εργασιακό του πεδίο, λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Αλλά αφορά και στην αποστέρηση της διδασκαλίας ενός μαθήματος από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα μαθητών, που για πολύ ειδικούς λόγους έχουν επιλέξει αυτό το τύπο του σχολείου για την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών τους. Ενός μαθήματος που οπωσδήποτε συμβάλλει στην ολοκλήρωση χαρακτήρων και στη διαμόρφωση στάσεων ζωής με προϋποθέσεις και κριτήρια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα αντιληφθεί το λάθος της συγκεκριμένης απόφασης και θα επαναφέρει, με την ανάκλησή της, το ισχύον μέχρι σήμερα καθεστώς διδασκαλίας του μαθήματος στις τάξεις του εσπερινού λυκείου. Υπάρχει χρόνος…
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Α. Αργυρόπουλος
Ο Γ. Γραμματέας
Γ. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου