Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ
Ε. Ν. Ο. Π.

      


Μία ακόμη εκπαιδευτική εξόρμηση πραγματοποίησαν τα μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων της Ενορίας μας.
        Όπως είχε προαναγγείλει ο υπεύθυνος των Ομάδων, π. Γεώργιος, τα παιδιά με συνοδούς τις δύο κατηχήτριες, πρεσβυτέρα Χριστιάννα και κα Τερψιχόρη επισκέφθηκαν την περιοχή Κασσιώπη στη θέση Βαθύ, εκεί που από το 1992 λειτουργούν πρότυπες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρας και λαυρακιού.

 


       






     Στις εγκαταστάσεις τα 30 περίπου μέλη των Ομάδων υποδέχθηκε ο γάλλος ιχθυολόγος κος Φρανσουά, ο οποίος με απλά λόγια προσπάθησε να εξηγήσει στους νεαρούς επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια,  το είδος της τροφής που τους χορηγείται, τη συχνότητα της χορήγησης του φαγητού, τον χρόνο που απαιτείται έως ότου μεγαλώσουν τα ψάρια, τους κινδύνους που διατρέχουν τα καλλιεργήσιμα θαλάσσια είδη καθώς και τον τρόπο διαλογής που ακολουθείται προκειμένου τα ψάρια να συσκευασθούν και να οδηγηθούν στα ειδικά ψυγεία, τα οποία και θα τα μεταφέρουν στις ενχώριες και ξένες αγορές.






Η πρώτη επαφή με τον γάλλο ιχθυολόγο



Επάνω στην ειδική πλατμόρμα

















      






         Όμως όσες λεπτομέρειες και αν κατέθεσε ο
γάλλος ιχθυολόγος, δεν μπόρεσε να καλύψει τις απορίες των παιδιών, τα οποία τον "βομβάρδισαν" με δεκάδες ερωτήσεις.










Φθάνοντας κοντά στα ειδικά κλουβιά




Τα απομακρυσμένα κλουβιά μέσα στα οποία βρίσκονται τα μεγαλύτερα ψάρια


































Τα ψάρια καθώς τρώνε την τροφή τους


Εν συνεχεία η ομάδα ανέβηκε στην ειδική πλατφόρμα, που μετέφερε τα παιδιά με τους συνοδούς τους κοντά στα ειδικά μεγάλα θαλάσσια κλουβιά και έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από πολύ κοντινή απόσταση τα λαβράκια και τις τσιπούρες σε όλα τα στάδια της εξέλιξής τους αλλά και να τα ταΐσουν.



















 


 




         Μετά την αποβίβαση από την πλατφόρμα και αφού όλοι ευχαρίστησαν τον επιστήμονα και τους συνεργάτες τους επιβιβάσθηκαν και πάλι στο λεωφορείο, οπου μαζί κατευθύνθηκαν στην γειτονική  παραλία του Αγίου Σπυρίδωνος, οπου απόλαυσαν το πρόγευμα αλλά και τους χυμούς που είχε φροντίσει να προμηθευτεί η ενορία.




        Η όλη εκπαιδευτική εξόρμηση τελείωσε γύρω στις 3:00 το απόγευμα με τα παιδιά να εκφράζουν με ενθουσιασμό τις εντυπώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου