Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 17 Μαΐου 2014


Εκκληση του Αρχιεπισκόπου να μην εκτελεστεί η 27χρονη Σουδανή
 
  • Πηγή:   ecclesia.gr
Εκκληση του Αρχιεπισκόπου να μην εκτελεστεί η 27χρονη Σουδανή
Έκκληση στην διεθνή κοινότητα, να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην επιβληθεί η θανατική ποινή στην 27χρονη Σουδανή που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, απευθύνει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Μακαριώτατος ζητά από τις κυβερνήσεις της Δύσης και τους διεθνείς οργανισμούς να πιέσουν με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να μην απαγχονιστεί από τις αρχές του Σουδάν η Μαριάμ Γιαχία Ιμπραήμ Ίσαγκ. Ζητά, επίσης, να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των ανθρώπων να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να εκφράζουν ανοικτά τα θρησκευτικά τους πιστεύω, "δικαιώματα θεμελιώδη όχι μόνο για τις δυτικές κοινωνίες, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα".
Η 27χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του δικαστηρίου του Χαρτούμ, "δεν απαρνήθηκε τη χριστιανική θρησκεία της εντός της διορίας των τριών ημερών που της δόθηκε και δεν επέστρεψε στο Ισλάμ".
Ο Μακαριώτατος θα αποστείλει και σχετικό έγγραφο στον πρέσβη του Σουδάν στην Αθήνα, ζητώντας τη μη εκτέλεση της ποινής στη νεαρή γυναίκα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου