Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017


Συγκίνηση και πλήθος λαού στο 40θήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος.
Στον ίδιο Ναό, που πριν ακριβώς 22 χρόνια, 29 Ιανουαρίου 1995, ο μακαριστός Μελίτων είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος, η τραγική συγκυρία σύναξε πολλούς κληρικούς, πνευματικούς αδελφούς και φίλους και πιστούς, στον ιστορικό ναό της Ακαδημίας Πλάτωνος, για να τιμήσουν την μνήμη του. Ο μακαριστός Μητροπολίτης στον ναό αυτό αρχικά διακόνησε, όταν επέστρεψε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά και μετά την εκλογή του σε Επίσκοπο, κράτησε ισχυρούς δεσμούς με τους ενορίτες έως της τελευτής του.
Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του οι Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος και Θηβών κ. Γεώργιος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή και τη δοκιμασία που υπέβαλε ο Χριστός την Χαναναία γυναίκα, τόνισε ότι «της πρόσφερε ίαση και εκείνη έλαβε χάριν και ευλογία Θεού. Αμείφθηκε η θέληση και η αποφασιστικότητά της, λόγω της πίστης της».
Συνέχισε λέγοντας πως «Πολλές φορές συμβαίνει, κάποιος να μη βρίσκει την ανταπόκριση από τους άλλους ανθρώπους, από τον Θεό όμως αποκλείεται να απορριφθεί η επιμονή του. Γιατί εκεί δοκιμάζεται η πίστη του». Έκλεισε λέγοντας πως «Κανένας, ο οποίος εναπόθεσε την ελπίδα του στον Θεό, δε βγήκε χαμένος».


Λίγο πριν την απόλυση, τελέστηκε το μνημόσυνο με την συμμετοχή επίσης των Μητροπολιτών Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και Γουϊνέας κ. Γεωργίου. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, πνευματικός αδελφός και χειροτονητής του μακαριστού Μελίτωνα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «Ο Θεός τον αντάμειψε αν και ο ίδιος, πικράθηκε πολύ από τους ανθρώπους» ενώ μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου