Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΥ







      Μετά τις διακοπές, λόγω των Αγίων Ημερών, οι Ενοριακές Νεανικές Ομάδες Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) ξεκίνησαν και πάλι τις δραστηριότητές τους. Έτσι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, και μετά την Κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των μελών, στον φιλόξενο χώρο των εγκαταστάσεων του Ιερού Ναού Υ. Θ. Ελεούσης Ποταμού .

     Δυστυχώς οι πολλές ιώσεις της εποχής κράτησαν μακρυά αρκετά από τα παιδιά μας, ακόμη και την κατηχήτρια του μεσαίου τμήματος. Έτσι 40 περίπου παιδιά, αφού παρηκολούθησαν στις αίθουσές τους την κατηχητική τους σύναξη, οπου ανέπτυξαν ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, προσήλθαν στην μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων προκειμένου να κόψουν την Πίτα των Ομάδων τους.

     Εκτός από την καταπληκτική βασιλόπιτα, μητέρες κατηχητοπαίδων παρασκεύασαν ποικίλες λιχουδιές (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, πίτσες, τόστάκια, ντόνατς, μηλόπιτες κ.ά) αλλά και χυμούς.  Ο υπεύθυνος Ιερέας των Ομάδων, αφού ευλόγησε, έκοψε την πίτα. "Τυχερός" αναδείχθηκε ο Σπύρος Τσουκαλάς, ο οποίος "εξαργύρωσε" το φλουρί της πίτας με ένα όμορφο βιβλίο.
       Ο Ιερέας π. Γεώργιος εκ μέρους των υπευθύνων και στελεχών του Ενοριακού Νεανικού Έργου, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να έχουν μία καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία, προκοπή και πολλές πολλές δημιουργίες.




       Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Ενορία μας, τα τελευταία χρόνια γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια η οποία αποδίδει καρπούς, αφού δεκάδες παιδιά έχουν πλαισιώσει τις Νεανικές  Ενοριακές Ομάδες. Φυσικά το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, στην παρουσία των κατηχητριών Ελένης Α., Μαρίνας Δ. και Μαρίνας Β., οι οποίες αφιερώνονται ολοκληρωτικά στη διακονία των παιδιών με ιδιαίτερη αγάπη και προσήλωση αλλά και στους γονείς εκείνους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην ασφαλή αγκαλιά της Εκκλησίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου