Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ
Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ




    Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Εορτή των Αγίων Θεοφανείων στο ιστορικό προάστιο του Ποταμού. Επίκεντρο της λατρευτικής σύναξης υπήρξε ο Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης, οπου εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.  Σύμφωνα με την τοπική παράδοση στο μέσον του Ιερού Ναού είχε στολισθεί με μικρά κυπαρίσσια η κατάλληλη ,για την Ιερά Ακολουθία, κολυμβήθρα. Συγκίνηση επικράτησε την στιγμή που ακούσθηκε το " Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου...", όπου ο λειτουργός εβάπτισε εντός του ύδατος τον Τίμιο Σταυρό και εν συνεχεία μετέφερε αυτόν τον Αγιασμόν εις όλους τους πιστούς.
     Ακολούθως και παρά την ιδιαίτερα μεγάλη παγωνιά, σχηματίσθηκε μικρή πομπή με προορισμό το ποτάμι της περιοχής, οπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων. Δύο ενήλικες και ένας έφηβος, αψηφώντας το κρύο, εισήλθαν εις τα παγωμένα νερά, όπου ένας εκ των ενηλίκων κατόρθωσε και έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο και μετέφερε εις τον Ιερέα ο οποίος ως ευλογία του φόρεσε εις το στήθος μικρόν αργυρόν σταυρόν.
      Την όλη Ακολουθία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησις, ενώ με την δική τους παρουσία στόλισαν τα μέλη του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ποταμού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου