Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016


Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ



      Στα πλαίσια της ποιμαντικής του διακονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και να τελέσει την Αναίμακτο Θυσία στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου Ποταμού. Και όντως η 30η Οκτωβρίου απετέλεσε ημέρα χαράς και συγκίνησης αφού ο πνευματικός μας πατέρας βρέθηκε κοντά μας τελώντας το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος. Από ενωρίς μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τον κεντρικό Ναό του προαστίου μας αναμένοντας την εμφάνιση του Ποιμενάρχου της Κέρκυρας. Ανάμεσα στο εκκλησίασμα και μερικοί προσκυνητές από την πόλη της Λάρισας συνοδευόμενοι από τον πνευματικό τους,  π. Ειρηναίο.
       Στον όρθρο, βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του καλλικέλαδου πρίγκιπος της Βυζαντινής τέχνης κυρίου Λουκά Σκορδίλη απέδωσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υπέροχους ύμνους, ενώ κατά την Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία συμμετείχε η πολυμελής μικτή χορωδία της Π.Ε.Π.  " Ο Μπόργος", υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κας Ρόζης Ανεμογιάννη.
        Ζωντανός, όπως πάντα,  ο λόγος του Σεβασμιωτάτου κατά το κήρυγμα, ενώ για μία ακόμη φορά ο Επίσκοπος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το πολυποίκιλο έργο που επιτελείται στην ενορία μας, κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της νεότητος.
        Μία από τις πιο όμορφες στιγμές υπήρξε εκείνη που οι ιεροπαίδες πλαισίωσαν τον Σεπτό Ποιμενάρχη ζητώντας του να φωτογραφηθεί μαζί τους.
        Παρακάτω παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό απόσπασμα από την εόρτιο αυτή ημέρα.


 

 
 

 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου