Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ
ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ
ΟΜΑΔΩΝ





        Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των  Νεανικών Ομάδων της Ενορίας μας.  Σ΄αυτήν συμμετείχαν 40 περίπου νέοι και νέες, αφού έλειπαν αρκετοί  λόγω έκτακτων υποχρεώσεών τους σε καθορισμένη από καιρό μουσική εκδήλωση.



       Η χαρά και ο ενθουσιασμός κυριάρχησαν, αφού ο μεγάλος χώρος τελετών και εκδηλώσεων της Ενορίας μας γέμισε για μία ακόμη φορά από τις φωνές και τα γέλια των μικρών μας φίλων.
Μαζί τους και μερικοί γονείς.



       Στην αρχή όλοι μαζί παρακολούθησαν, με τη βοήθεια πολυμέσων, μία σειρά φωτογραφικών αποσπασμάτων της προηγούμενης κατηχητικής δράσεως. Ευθύς αμέσως τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού, οπου ο εφημέριός μας ανάγνωσε και το σύντομο μήνυμα του Επισκόπου μας.





         Παρουσία των Κατηχητριών, ο π. Γεώργιος έδωσε σύντομες οδηγίες αλλά και πληροφορίες για την νέα κατηχητική περίοδο. Η σπουδαιότερη των πληροφοριών υπήρξε  η δημιουργία δύο όμορφων αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τις κατηχητικές συνάξεις όσο και για τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας που θα πραγματοποιηθούν και αυτή την περίοδο.
       Εν συνεχεία τα παιδιά με τους κατηχητές τους κατευθύνθηκαν προς τους χώρους συνάξεών τους, οπου είχαν μία εικοσάλεπτη συζήτηση μεταξύ τους.



        Ακολούθησε ένα πλούσιο κέρασμα με εκλεκτούς μεζέδες και χυμούς.
        Αξίζει να σημειωθεί οτι και φέτος θα λειτουργήσουν τρία τμήματα. Πρώτο τμήμα : παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α΄ Δημοτικού. Δεύτερο τμήμα: παιδιά Β΄, Γ΄, Δ και Ε΄ Δημοτικού. Τρίτο τμήμα: παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.




        Στο τρίτο τμήμα, οπου και τα μεγαλύτερα παιδιά, ὲδόθηκε από ένας λευκός φάκελος με χαρτί, οπου τα παιδιά κλήθηκαν μέσα εκεί, ανώνυμα, να αναγράψουν τις παρατηρήσεις τους για τις συνάξεις των Ε.Ν.Ο.Π. της προηγούμενης περιόδου, τις προτάσεις τους για νέες ιδέες και δραστηριότητες αλλά και τα θέματα τα οποία θα επιθυμούσαν να συζητηθούν την περίοδο αυτή. Η κίνηση αυτή ενθουσίασε όλα τα παιδιά.



        Υπολογίζεται οτι  το δυναμικό των Ομάδων μας και την φετινή περίοδο θα φθάσει στα περσινά επίπεδα δηλαδή τα 60 και πλέον παιδιών.... γιατί.... η αγκαλιά της Εκκλησίας μας είναι μεγάλη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου