Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

"Δεν γίνονται εκλογές μέσα στο Χειμώνα

παιδί μου"

Πηγή: katanixis.blogspot 




"Δεν γίνονται εκλογές μέσα στο Χειμώνα παιδί μου"
Να είσαι καλά μανούλα μου αλλά εδώ γίνονται άλλα απίστευτα, οι εκλογές στο καταχείμωνο θα μας ξενίσουν;
Σε ένα μικρό ήσυχο χωριό της όμορφης Πατρίδας μας, τίποτα δεν φαίνεται να ταράζει την ηρεμία του. Οι λιγοστοί κάτοικοί του ασχολούνται με τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Άλλος στα ζωντανά του, άλλος στα χωράφια. Ακούς εδώ κι εκεί καλημέρες, δεν τις πληκτρολογείς στο facebook, τις φωνάζεις και το φχαριστιέσαι. "Καλημέρα! Τί φκιάνς;"

Η μόνη έννοια τους είναι τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, το βιος τους. Αν πέρασε ή όχι ο φούρναρης και ο μανάβης σήμερα. Δεν σου κάνει καρδιά να τους στεναχωρήσεις. Η κρίση περνά ξώφαλτσα από το μικρό χωριουδάκι γιατί λίγο πολύ όλοι έχουν τα απαραίτητα προς το ζην. Να 'ναι καλά ο τραχανάς και οι χυλοπίτες, τα ζαρζαβατικά και τα φρέσκα αυγά και δεν θα πεινάσουμε, έχει ο Θεός. Και έτσι ξαφνικά μέσα στο Χειμώνα να και οι Εκλογές.
Υπάρχει μόνο ένα προβληματάκι στο μικρό αυτό χωριό και όπου αλλού το wi-fi μπορεί να είναι και μάρκα αναψυκτικού: Οι κάτοικοι ενημερώνονται -δυστυχώς- από τα δελτία ειδήσεων των ανθελληνικών καναλιών της κατά τα άλλα ελληνικής τηλεόρασης. Και έτσι δεν έχουν πάρει είδηση ότι δεν έχουμε κατάλληλο κόμμα να κυβερνήσει τη Χώρα. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι αγαπημένοι τους βουλευτές ψήφισαν το μνημόνιο που μας έχει δέσει χειροπόδαρα για 300 χρόνια και όχι μέχρι το 2015,16,17 (ή 2037 σύμφωνα με τη δυσμενέστερη πρόβλεψη στο καφενείο του χωριού).
Θα μου πείτε εδώ άνθρωποι που έχουν απ'ευθείας ενημέρωση και πρόσβαση στο διαδίκτυο πιστεύουν ακόμα ότι θα μας σώσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χ.Α. κλπ, δεν θα το νομίζουν οι ηλικιωμένοι καλοκάγαθοι άνθρωποι που κρατούν ακόμα ζωντανή την Ελλάδα και φυλάγουν τα χωριά μας; Αυτοί ακόμα έχουν στη μνήμη τους φρικτές σκηνές από τον εμφύλιο, τι να τους πεις για να τους πείσεις; Πώς να καταλάβουν ότι όλοι οι κυβερνώντες εδώ και 40 και πλέον χρόνια υπογράφουν σταδιακά και με ακρίβεια την εξαφάνιση του Γένους μας;
Με πλούσια ανταλλάγματα, άφθονες μίζες, λογαριασμούς στο εξωτερικό κλπ. Οι λιγοστοί πολιτικοί που αποτελούν εξαίρεση στον "κανόνα" εξαφανίζονται με επιμέλεια. Πώς μπορεί κανείς να εξηγήσει στον απλοϊκό Έλληνα, που κάθε μέρα παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον, που αγωνιά για την τύχη της χώρας του, ότι οι πολιτικάντηδες που ξέρει είναι ακατάλληλοι να κυβερνήσουν; Δύσκολο. Μπορεί όμως να του δώσει ένα μέτρο σύγκρισης. Για παράδειγμα μπορεί να του περιγράψει τί έκανε ένας άλλος πολιτικός και να συγκρίνει το έργο αυτού με το έργο των πολιτικών που γνωρίζει ως τώρα. Τουλάχιστον να διαβάσει τις θέσεις του κόμματος που θέλει να ψηφίσει, το πρόγραμμά του βρε αδερφέ!
Και τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια  οι υποψήφιοι, να τους ρωτήσει μερικά βασικά πραγματάκια: Ψήφισες μνημόνιο αγαπητέ μου υποψήφιε βουλευτή; Συμφωνείς να καταργηθούν οι εθνικές παρελάσεις, η αργία της Κυριακής ή συμφωνείς να βγουν τα θρησκευτικά από την σχολική ύλη; Δεν μας κάνεις. Δεν ξέρεις τον Εθνικό μας Ύμνο; Δεν μας κάνεις. Η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μύθος ή αλήθεια; Θα βάλεις φυλακή τους συναδέλφους σου που καταχράστηκαν δημόσια περιουσία; Δέχεσαι να μειωθεί ο μισθός σου όπως όλων μας; Ιδού η απορία!!!
Κατάλληλο κόμμα και πρωθυπουργό δεν βλέπω στον ορίζοντα αλλά σίγουρα βλέπω την ανάγκη όσο ποτέ να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας φωτίσει να μη βάλουμε τα χεράκια μας και βγάλουμε τα ματάκια μας σ' αυτές τις εκλογές.
Ν.Πλαστήρας: Πόσο μας λείπεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου